Volvo XC90 D5 AWD First Edition (2015)

Volvo XC90
Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90Volvo XC90

UitvoeringXC90 D5 AWD First Edition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Problemen, problemen

Mooie auto, maar elektronica drama. Navigatiesysteem functioneert niet goed, na update beter maar nog steeds bagger in de stad. Veiligheidsmodule lag er uit, geen airbags, cruise control, BLIS en overige veiligheidssystemen. Achterklep werkt soms niet, radiovolume wordt ineens parkeersensor volume, lampen willen niet uit, auto sluit niet goed af.
Momenteel staat hij al 1,5 week bij de dealer omdat de accu wordt leeg getrokken door iets. Software update is alles wat dealer kan doen, door overleg met Volvo NL en Volvo Zweden duurt alles lang en de dealer heeft eigenlijk geen idee hoe zaken op te lossen.
Binnenkort worden alle Hybrides uitgeleverd. Ik ben benieuwd hoe het met de kwaliteit van die auto's is.

Gaat al beter

Momenteel al 1 maand storingsvrij. Het lijkt erop dat het lek boven is. Auto functioneert nu goed, navigatie niet top, maar werkt nu wel.
Comfort van de auto is erg goed. De luchtvering zorgt ervoor dat je strak rijdt en strak door de bochten kunt. Het is geen X5, maar toch.

Het houdt maar niet op met de problemen; DRAMA

Nou, ik was de laatste keer wat te optimistisch. Ondertussen:
elektromotor achterklep vervangen, luchtvering vervangen, gaspedaal vervangen, nu nieuwe remschijven en blokken wegens trillen van de auto. Af en toe gaat als het start/stop in werking treed ook alle elektronica uit (navi, radio etc). Ook het leer rult op en verkleurd en moet vervangen worden. Wat is dit voor auto, dit is echt absurd. Je verwacht bij een nieuw model wellicht wat aanloopproblemen, maar dit is gewoon een ondeugdelijk product.

Inruilvoorstel komt

Na alle problemen gesproken met de dealer. Er volgt een inruilvoorstel met en zonder koop van een nieuwe XC90. De laatste modellen schijnen alle problemen niet te hebben. Ik twijfel enorm, want is de mooiste SUV op de markt, maar durf ik een nieuwe aan. Ga er over nadenken op vakantie.

Volvo gaat er uit

Tja, zoals ik laatst al zei heb ik een inruilvoorstel gehad van de dealer. En geaccepteerd! Wel jammer want ik blijf de XC90 de mooiste SUV op de markt vinden.
Morgen gaat de Volvo naar de dealer en Zaterdag haal ik een nieuwe Audi Q7 op.
Dit was dus de laatste blog, volgende keer verder met de Audi Q7. Het is een 3.0TDI Pro line S. Een beest!

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee