Volvo XC70 D5 AWD Summum (2011) #2

Volvo XC70
Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70

UitvoeringXC70 D5 AWD Summum
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2012

Eerste ervaringen met de nieuwe Volvo.

Ik heb bij vorige wagen een volvo S80 ingevuld, dit is ook de auto die ik ingerolen heb op mijn nieuwe auto maar de auto waarin ik hiervoor reed is een XC90. De S80 werd voorheen gebruikt als de bezemwagen voor ons wielrenteam. Daar wordt nu de XC 90 voor gebruikt aldaar deze practischer is.

Keuze tot de XC 70:
Na 190.000 kilometer in de XC 90 wilde mijn vrouw en ik een andere auto. De keuze ging ten eerste tussen een demowagen, een occasiewagen of een nieuwe. Het werd een demo, omdat hier geen levertijd op zat.
De keuze van auto ging tussen:
BMW X3 MY12: deze viel meteen af omdat het geen Volvo was en we dit wel graag wilde.
Volvo XC60 D5: deze viel af vanwege de rare zit voorin. Het zelfde probleem bij de volgende auto:
Volvo v60 D5: rare zit voorin en een lage auto, wat ik niet wilde.
En de XC70 D5: deze vonden we helemaal goed en we hadden goede ervaringen met de oude.

De ervaringen met de XC70, als proefauto van zaterdag tot woensdag, en sinds woensdag in bezit. Ongeveer 500 km gereden:

Dit is mijn 2e XC 70, de eerste was van 2003.
Even de plus en min punten:
+fijne zithoogte
+premium sound is erg goed!
+electrische kofferklep is erg handig
+beenruimte voor en ahterin
+mooier leer t.o.v de XC 90
-trage automaat
-meer niet?!

De rest van de minpunten en fotokes zal ik later invoegen, als ik iets meer met de auto gereden heb. Vooralsnog ben ik zeer tevreden.
Fijne dag verder.
Bastien Seth