Volvo XC70 D5 AWD Summum (2008) #5

Uitvoering | XC70 D5 AWD Summum |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Een heerlijke auto. Veel luxe, heerlijke stoelen, geweldig overzicht. Het opendak staat altijd open. Heerlijk. Geen tocht geen extra geluid. Prachtig leer, geweldige geluidsinstallatie.
Het sleutelloze systeem is even wennen. Maar wat heerlijk is de automatisch te openen achterklep! En wat plezierig nu de auto is getuned naar 242 pk en 480 Nm!! Dat is nog eens inhalen op de snelweg! Het gebruik is niet echt gedaald. Maar dat komt door mijn rechter voet.
Een minpunt? Het overhellen. Dat is toch meer dan bij een V70. De bleutooth telefoon werkt minder dan ik had gedacht. Vaak wordt de verbinding verbroken. Dat verwacht je niet voor dat geld.
Een pluspunt: De trekhaak. wat werkt dat geweldig. Zo gemakkelijk om onzichtbaar weg te werken. en het plaatsen gebeurd binnen een minuut.
Onze Deense Dog, Volvo, is ook heel blij met de Volvo. Genoeg ruimte. Niet zo hoog als de XC90 en toch meer ruimte.
Volgende week gaan we veel kilometers rijden. Naar Boedapest en terug! Dan zal ik een nieuwe review plaatsen.