Volvo XC70 2.5 T AWD Summum (2005)

autoreview

Volvo XC70
Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70Volvo XC70 - interieurVolvo XC70 - interieur

Signalement

UitvoeringXC70 2.5 T AWD Summum
Versnellingen5, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2020
KM-stand laatst304.500 km
Lezerswaardering: 50%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Van eenvoud naar razendsnel comfort

 • 304.500 km


Soms moet je het gewoon toegeven. Ik weet het niet. Wat zal ik doen? Ruim acht jaar heb ik met veel plezier in een rode Volvo 240 gereden en ik mis hem behoorlijk. Ik rij nu een paar maanden in een prachtige XC70. Hij rijdt prima, is lekker snel en comfortabel en luxe, al moet ik juist daar nogal aan wennen. Dat eenvoudige, dat primitieve beviel mij eigenlijk heel goed en zit stof niet veel lekkerder dan leer? Ik vind van wel, maar nu is het te laat.
Bleef het daar nou maar bij, dan was het allemaal niet zo erg. Ik wilde graag iets anders en nu heb ik iets anders en dat is prima. Zo’n automaat is even wennen, maar het is ook leuk om te wennen aan iets anders en dat is ook goed voor je hersencellen, zegt Douwe Draaisma, daarom gaat het leven ook sneller naarmate je ouder wordt, zegt hij, omdat er te weinig nieuwe situaties zijn. Dus voor mijn levensgevoel is het allemaal prima, maar wat dan weer wat minder is, is dat je als mens en auto zo aan elkaar moet wennen, De positie van het stuur en de stoel, dat blijf even puzzelen voordat je goed zit en dan brandt er opeens een lampje of is er iets met de koplampen. En waarom zit de accu achterin? Wat is dat voor nieuwlichterij?
Ik ben blij dat ik geen geld heb voor een echt nieuwe auto, want ik zou helemaal gek worden van alle nieuwe gadgets. Dat zijn allemaal zaken waar je je hoofd niet voor wil gebruiken en nu kijk ik stiekem toch weer naar een oude 240. Ik heb al een paar mooie gezien. Ja ik weet het, het zijn allemaal luxeproblemen, maar het mag ook wel eens over gewone dingen gaan, want ik denk dat er genoeg mensen zijn die ook een andere auto hebben gekocht waar ze spijt van hebben. Spijt heb ik niet. Ik kan hem nog niet echt mijn auto noemen, maar ik denk wel dat ik hem houd. Hij rijdt heerlijk en mijn oude Volvo heeft al een heel gelukkige nieuwe eigenaar gevonden.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens