Volvo XC40 B4 Plus (2025)

Uitvoering | XC40 B4 Plus |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Dit kan veel beter.
Ervaringsverslag Volvo XC40 – teleurstelling ondanks goed rijgedrag
Sinds januari 2025 ben ik eigenaar van een Volvo XC40. Na zes maanden rijden kan ik zeggen dat de auto qua rijeigenschappen uitstekend presteert: comfortabele stoelen, een prettige rijervaring en voldoende binnenruimte maken het tot een aangename auto in het dagelijks gebruik.
Helaas wordt dat positieve beeld overschaduwd door een reeks hardnekkige problemen. In slechts zes maanden tijd heb ik maar liefst 21 storingen ervaren, voornamelijk rondom het infotainmentsysteem. De klachten variëren van het wegvallen van icoontjes op het scherm, geen geluid, niet opstarten van het systeem, tot een zwart-wit beeld in plaats van kleur en het ontbreken van navigatie. Ook zijn er licht piepende remmen, waarbij de garage aangaf dat dit over zou gaan als ik “wat forser zou remmen”. Een opmerking die ik eerder opmerkelijk dan behulpzaam vond.
Hoewel er inmiddels twee software-updates door de garage zijn uitgevoerd, blijven de storingen zich voordoen. Mijn eerdere Volvo’s gaven geen aanleiding tot dit soort ongemak en juist die positieve ervaring was de reden om opnieuw voor Volvo te kiezen.
Mijn feedback heb ik gedeeld met Volvo van Kuyk. in Beverwijk. Helaas bleef een reactie na het eerste contact uit, ondanks de belofte om dit met Volvo Nederland te bespreken.
Kortom: de Volvo XC40 rijdt prima, maar de hoeveelheid storingen en het gebrek aan opvolging maken dat ik op dit moment niet opnieuw voor een Volvo zou kiezen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Volvo XC40

Volvo XC40 1.5 T4 Plug-in Hybrid 155kW/211pk DCT7 Inscription Exp. FACELIFT! CLIMA + ADAPT.CRUISE + BLIS + NAVI SENSUS + LANE ASSIST + SPORTSTOELEN + KEYLESS ENTRY&GO + EL.ACHTERKLEP + CAMERA + PD-GLASS + PARKSENSOREN V&A + 18" LM-VELGEN!!
- 2022

Volvo XC40 Extended range Plus 82 kWh | Verwarmbare stoele/-Stuurwiel | War