Abonneer nú met korting

Kies nú voor een abonnement met korting

Navigatie

• Nieuwsalerts instellen
      • Deelnemen aan het AW Forum

en nog veel meer..

Registreren Inloggen
    • Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.

Meer informatie

Op kenteken

Zoeken

Auto's
Kenteken
AutoWeek.nl heeft je steun nodig
  • Home

• Facebook

UitvoeringV90 Cross Country D4 AWD
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Vorst op de weg

• 3 km
  • 20 augustus 2018

Na lang wachten werd mijn geduld eindelijk beloond op 19 januari jl. 's Avonds kon ik eindelijk mijn zorgvuldig geselecteerde Volvo V90 Cross Country met D4 motor halen. Vanwege budget koos ik voor de H6 bak. Het kan op zich ook geen kwaad af en toe weer eens te schakelen. Ik rijd ongeveer 50K per jaar, dus op de snelweg merk je er niet zo veel van.

De eerste 25K kilometers zitten er bijna op. Neem de auto regelmatig mee naar Zweden voor mijn werk. Zelf ben ik 2.04 meter en heb ik de auto met grote zorg uitgekozen.

De zitpositie van de auto is goed te noemen. Stoelen zijn goed instelbaar. Comfort van de stoelen is uitstekend, zeker met de uitschuifbare onderzijde van de stoelen. Dit is een optie, maar zou voor mij standaard moeten zijn op elke auto.

Wat betreft de opties zijn er een paar die er voor mij uitspringen, te weten de 360 camera, stuurverwarming en pilot assist. In 1 woord geweldige opties. Ik gebruik de pilot assist heel veel. Je hebt het gevoel dat je nooit alleen rijdt, en altijd in de veilige modus. Jammer dat je hem nog niet continu kan gebruiken. De 360 camera is ook een aanrader. Heerlijk die controle over de auto en het zicht. Je zou bijna niet meer achterom kijken. Stuurverwarming is aangenaam bij koude temperaturen. Hij stelt zichzelf in indien de buitentemperatuur beneden een bepaald niveau is. Alles bij elkaar wordt je heel erg blij van deze auto. Heel veel licht in de auto en hij blijft lekker doordraaien. Zeer tevreden dus.

Verbeterpunten zijn er nog wel: Met name het verbruik valt mij toch tegen. Ik krijg de auto niet beneden de 7,5liter per 100km en de head up display moet ik regelmatig opnieuw instellen. Dit zal ik straks bij de beurt aangeven. Voor de rest kan ik alleen maar positief zijn. Daarmee wil ik ook afsluiten, zelfs achter mij kan een grote meid van 1.80 meter nog goed zitten. Heerlijke limousine . Hij koste alles bij elkaar 72 Mille, maar dat is hij tot dusver waard. Op naar de 50K aan het einde van het jaar.

Goed voorbereid de winter in.

• 28 november 2018

Inmiddels heeft de wagen een 30K beurt achter de rug en winterbanden gemonteerd gekregen. Het rijcomfort en genot blijft op een hoog niveau staan. Juist daarom ga je je misschien wel ergeren aan zaken die wellicht beter kunnen of misschien wel moeten. Dit zijn er wel een paar. Het verbruik van de D4 krijg ik niet echt beneden de 7 liter per 100km. Normaal gesproken nog steeds prima cijfers, maar het kan beter volgens mij. Ik schakel op tijd over, volg de boordcomputer exact, en rijd veel lange afstanden. Af en toe wel wat stadsverkeer, maar in de mix toch meer op de snelweg.
Verder bleek dat na de beurt alle vertrouwde instellingen waren gewist. Dit had bijna geleid tot zwemles voor de Volvo. De automatische handrem was gewist en hier waren we juist zo aan gewend. Bij de dealer ook geen instructie gekregen om alles opnieuw in te stellen. Vreemd toch wel. De head-up display blijft niet goed staan op de ingestelde hoogte. Dat is wel zo prettig.
Laatste punt van aandacht is het leer van de bestuurdersstoel. Natuurlijk is het zo dat ik groot, 2,04 en wellicht niet gemiddeld zwaar ben , 110kg, maar de bestuurdersstoel begint al gladde plekken te krijgen. Ik heb voor een wit/crème lederen interieur gekozen, maar dit vind ik wel een schoonheidsfoutje. Ik hoop dat de garantie hier een oplossing brengt.
Dit is het wel zo’n beetje qua verbeterpunten.
Het is en blijft een fantastische wagen. Ik rijd de Volvo voor mijn werk, maar het rijgende is geweldig. Ik heb nu de juiste zit-positie gevonden en kan continu doorrijden, tot wel sessies van 600-700km in 1 rit. De hulpmiddelen zoals de 360 camera en pilot assist zijn verslavend. De Media installatie is geweldig. Navigatie goed en gemakkelijk te bedienen. IK heb inmiddels al diverse klanten en vrienden mogen vervoeren. Allen vinden het een geweldige auto. Open-dak is ook een aanrader.
Conclusie tot dusver, het is een geweldige auto met een paar verbeterpunten. Maar niemand is perfect, ook ik niet, laat staan de Volvo. Maar het is wel dichtbij perfectie. Volgens mijn eisen, dat dan wel weer.
Nu de winter in met de Volvo. Ik verwacht geen problemen. De Volvo heeft mijn volledige vertrouwen. Op naar de volgende beurt in Februari. Ik hoop daar ergens de 60K aan te tikken. Dat is geen straf, maar een genot.

4,0
  • Rijd je zelf met een Volvo V90? Start je eigen gebruikersreview en deel je ervaringen

• Houd me op de hoogte over de Volvo V90
  • Rapporteer deze review

• slecht
  • onvoldoende
  • voldoende
  • goed
  • uitstekend

Uitgelicht aanbod

Volvo V90 2.0 T6 AWD R-Design | harman/kardon | Head-Up | Panoramadak | Stoel+Stuurverwarming | 360° Camera | 21 Inch

• 2019

€ 54.900

Volvo V90 D3 Automaat Momentum

Volvo V90 D3 Automaat Momentum

• 2018

€ 32.995

Volvo V90 2.0 T5 188kW/255pk Aut8 Intro Luxury FULL LED + NAVI SENSUS + PILOT ASSIST + PANORAMADAK + SPORTSTOELEN + STOELVERWARMING + CARPLAY + ADAPT.CRUISE + CAMERA + BLIS + LANE ASSIST + PARKASSISTENT + 20" LM-VELGEN!!

• 2017

€ 34.119

Meer Volvo V90 occasions

Gerelateerde forumtopics

• Volvo S90/V90

275
    • 15 maart 2021

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

Bekijk ook

• Volvo V90 index
PREMIUM
Opel Insignia Sports Tourer vs. Volvo V60 - Occasiondubbeltest

Opel Insignia Sports Tourer vs. Volvo V60 - Occasiondubbeltest

Voor de verandering pakken we eens twee grote auto’s met een hoge kilometerstand. Althans,...

Volvo V90 reviews

• 20 augustus 2018
  • Gebruikersreview
    Volvo V90 Cross Country T5 AWD Pro (2017)

Volvo V90 Cross Country T5 AWD Pro (2017)

• 26 juni 2017

• 1 februari 2022

• 8 december 2021

• 9 oktober 2021
  • Gebruikersreview
    Volvo V90 T8 Recharge AWD Inscription Exclusive (2021)

Volvo V90 T8 Recharge AWD Inscription Exclusive...

• 17 augustus 2021
  • Gebruikersreview
    Volvo V90 D4 Momentum (2019)

Volvo V90 D4 Momentum (2019)

• 30 mei 2021
meer reviews
Volvo V90 Cross Country - Rij-impressie

Volvo V90 Cross Country - Rij-impressie

Het is bij Volvo inmiddels een traditie om van z’n stationwagons een opgeruigde versie...

Gerelateerd

Modeljaarupdate voor Volvo S60 en S90

• 9 maart 2022

• 1 februari 2022
    Volvo XC60, S90, V90 en XC90 alleen nog als plug-in hybride

Volvo XC60, S90, V90 en XC90 alleen nog...

106
    • 13 januari 2022
  • PREMIUM
    BMW 520dA Touring vs. Volvo V90 D4 - Occasion dubbeltest

BMW 520dA Touring vs. Volvo V90 D4 - Occasion...

• 4 januari 2022

• 8 september 2021
Merk
Merk
  • Gebruikersreview
    Volvo S80 T4 Limited Edition (2012)

Volvo S80 T4 Limited Edition (2012)

• 13 mei 2022

• 6 mei 2022

Volvo V70 T5 - Op de Rollenbank

• 5 mei 2022
  • Gebruikersreview
    Volvo XC40 Recharge P8 AWD (2020)

Volvo XC40 Recharge P8 AWD (2020)

• 5 mei 2022
    Volvo ziet verkopen sterk afnemen

Volvo ziet verkopen sterk afnemen

• 4 mei 2022
    Volvo PV544 (1959) - In het Wild

Volvo PV544 (1959) - In het Wild

• 2 mei 2022

Persoonlijk op de hoogte blijven van autonieuws?

Over AutoWeek

• Klantenservice