Volvo V70 T5 (2001) #8
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
De eerste kilometers...
Aanschaf:
Eigenlijk waren we helemaal niet op zoek naar een andere auto. We reden een Volvo V70 en een Renault Clio. De Clio werd gebruikt voor naar het werk te rijden. Toevallig kwamen we deze V70 tegen op internet. Toen de Clio te koop gezet. Deze was vrij snel verkocht dus konden we gaan kijken bij deze V70. Het was precies wat we ervan hadden verwacht. Natuurlijk niet zo goed als nieuw maar dat kan ook niet met bijna 5 ton op de teller. Waarom deze? Deze V70 had een lage prijs maar daar zat een reden achter: hij liep niet helemaal goed en had al een km-stand van bijna 5 ton. Aangezien we al goede ervaringen hadden met Volvo’s en hoge kilometerstanden hadden we er wel vertrouwen in en deze dus gekocht. Deze V70 is best voordelig te rijden omdat hij op lpg loopt. Er zit een vialle lpi installatie in. We hebben deze auto sinds 3 januari 2015.
Rijervaringen:
De auto is een hele goede cruiser. Het is geen bochtenridder maar dat hoeft ook niet voor ons. De auto zo afgeveerd dat het vooral een comfortabele auto is. Onder de motorkap zit een 2,3l turbo bij volvo genoemd T5. Je merkt dat de auto genoeg power heeft om goed op te trekken, ook in lagere toeren. Er zit een Geartronic in, het is een 5traps automaat. De zesde versnelling mis je ook niet want het is erg stil in de cabine. De auto is vrij zuinig op lpg. Bij een rustige rijstijl doet de auto ongeveer 1 op 9. Valt niet tegen voor een auto met 250 PK en 1600 KG.
Comfort:
Zoals wij gewend zijn van Volvo zitten de stoelen heerlijk. Onze auto heeft sportstoelen. Er zit een hu-803 audioinstallatie in. Dit in combinatie met de high performance luidsprekers geven een fantastisch geluid. Verder is deze v70 vrij luxe uitgerust. Hij heeft onder andere: lederen bekleding, navigatie, telefoon, cd-wisselaar, spoiler en een afneembare trekhaak. Tot nu toe bevalt de auto ons goed. De navigatie werkt bij ons niet meer maar, dit systeem is dusdanig verouderd dat een tomtom beter werkt. Alles is goed vorm gegeven. Vanaf de bestuurdersstoel kun je handig bij alle knoppen. Ondanks de ruimte in de auto is het achterin niet heel ruim. Ook de stilte in de auto draagt eraan bij dat het fijn vertoeven is in de cabine van een volvo v70.
Betrouwbaarheid:
De auto moet nog gaan laten zien dat hij betrouwbaar is. Over het algemeen weten we dat volvo’s betrouwbaar zijn. We wisten bij de aankoop dat er nog wat reparaties aan zaten te komen.
Onderhoud:
We wisten dat er nog wat dingen moesten gebeuren. Na de aanschaf hebben we het volgende laten doen/zelf gedaan:
• Distributieriem, spanrollen, waterpomp vervangen
• Stuurhuisolie ververst + nieuw reservoir
• Auto uitgebreid schoongemaakt
• Buitenspiegel vervangen
• Nieuwe bougies
Er moet nog flink wat gebeuren maar, langzaam aan gaan we dit allemaal doen.