Volvo V70 R AWD (1998)
Uitvoering | V70 R AWD |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
De volvo in November vorig jaar gekocht,meteen naar onze garage in Watergang gebracht voor inspectie,grote beurt gehad,carterpan vervangen alle snaren vernieuwd + winterbanden.
( wat een fun in de sneeuw )Moet jullie vertellen dat ik in 2000 zo,n zelfde auto heb gehad en had zoveel spijt dat ik deze had ingeruild op een V70 awd ( ook leuk maar met het echte werk legt het niet strak op de weg in de bochten)Na diversen andere auto,s / peugeot 307 /850 20v/S70.
Zag ik de V70 op internet staan voor een bedrag waar je geen buil aan valt.
En wat een genot om hier weer in te mogen rijden de power en het weggedrag is fenomenaal.
Dit is een kort review ik zal over een poosje weer een keer schrijven over onderhoud en verbruik.
Groet J.R.van Zaanen
Mijlpaal bereikt
Kwart miljoen bereikt.En er zullen er nog velen volgen.
Ik wil nog even iets rechtzetten van het vorige bericht.
Had het over de inruil van mijn oude v70 op een v70 awd dit moet zijn v70 XC awd.
Verder blijft het een genot om in te rijden.
Verder het verbruik ligt op 1op7 ( korte ritten)nog niet echt lange rit meegemaakt.
De C70 op de foto is van mijn zoon,heeft ook het volvo virus.
Groet en tot de volgende keer:)
Nog steeds tevreden
Nu bijna 3 jaar in bezit is het elke keer een feest als de auto aanslaat,zet soms de radio uit om te luisteren.
Het verbruik blijft bij korte stukjes 1 op 7
Lange rit haalde we 1 op 9
Kosten,
1 keer stil gestaan rede bombine kapot €260,- kan gebeuren
Onderhoudsbeurt bij volvo olie filters ,APK €223,-
Sierlijst dak liet los heb ik zelf vervangen door nieuwe klemmetjes €6,-
Remblokken vervangen plus veerrubbers aan de bovenkant €360,- ( kraakte bij drempels )
Rij nog steeds op de winter banden ,bevalt mij prima omdat ik soms een bouwterrein op ga in mul zand.
Verder geen kosten gehad maar ik merk dat de automaat minder word,
1e naar 2 e overbrenging gaat met koude motor met een stoot.
Merk dat de banden elke 3 weken lucht nodig heeft , advies is de velgen te laten opschuren,couting aanbrengen en de banden weer monteren.
Krijg ook vaak complimenten van mensen dat de auto er zo mooi uitziet ,vind dit prachtig om te horen , stap dan weerin en denk jaja hij is toch al 17 jaar 😜
Zal proberen niet zo lang te wachten met het volgende bericht plus wat foto,s toe voegen.
Groet 🙋