Volvo V70 DRIVe Kinetic (2012)

Uitvoering | V70 DRIVe Kinetic |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Vanwege het naderende einde van het leasecontract van deze Volvo toch maar de moeite genomen om een review te schrijven.
WAAROM DEZE V70?
Na de dramatische ervaring met de Citroën Grand Picasso was het medio 2011 tijd om naar een andere auto te kijken. Het betreft een lease-auto en toen bleek dat de V70 1.6D tot de mogelijkheden behoorde was de keuze door mij als Volvo liefhebber eigenlijk al gemaakt. Omdat we 3 kinderen hebben ook nog gekeken naar de S-Max met dezelfde 1.6 diesel, maar afgezien van het ruimte voordeel had ik teveel zin in de V70.
UITVOERING
een Kinetic uitvoering met als extra’s de professional line (navi, bluetoothtelefoon connectie, PDC achter) en dakrails.
WAT BEVALT AAN DE AUTO
- Het uiterlijk; dat is erg persoonlijk natuurlijk, maar ik vind de V70 een prachtige, stoere auto. Dat geld ook de vormgeving van het dashboard; overzichtelijk en tijdloos.
- Zitcomfort: het kost mij wel wat moeite om in te stellen, maar uiteindelijk perfect zittende stoelen en een fijne positie achter het stuur
- Algeheel comfort: heerlijke reiswagen met als enige minpunt de stugge vering. Dit heeft denk ik te maken met de Drive uitvoering die een sportonderstel heeft.
- Betrouwbaarheid; afgezien van het voorzorg onder garantie vervangen van de waterpomp bij 100.000 km geen storingen, ongepland garagebezoek of extra onderhoudskosten. Hier was ik gezien de pers over deze 1.6 diesel (ook Ford, BMW en Peugeot) en de relatief zware auto wel een beetje bang voor.
- De kwaliteit van audio en navi; het geluid van de audio bevalt mij beter dan verwacht. De spraaksturing van de navi (en telefoon) voldoet ook goed, maar de bediening is niet even optimaal. Veel huisnummers kent het systeem niet en anticiperen op de aangeven file info wat ETA betreft werkt ook niet. TomTom is echt beter…
- Het Volvo gevoel; onderweg te zijn met een representatieve, degelijke en veilige auto
WAT BEVALT MINDER
- De motorisering i.c.m. de handbak; ik wist natuurlijk dat deze motor met 115 pk beperkt is. In het dagelijks verkeer is het overigens geen enkel probleem, maar freude-am-fahren geeft hij niet. Daarnaast is de trekkracht onderin minimaal waardoor je regelmatig met slippende koppeling in 2 vanuit stapvoets wegrijdt. Ik heb een keer eenzelfde V70 meegekregen met automaat en dat was een – positieve – wereld van verschil.
- Ruimte op de achterbank; dit valt mede vanwege mijn 1m93 toch tegen.
Regelmatig zijn we met de auto op wintersport geweest en hebben we er een caravan met 1300 kg gewicht achter gehangen. Voor beiden geld dat het een prima combinatie is, maar vooral met de caravan weinig motorische reserve heeft. Maar zoals ik al vaker gezegd heb, die paar kilometer in de bergen dat je wat rustiger aan moet doen wordt meer dan voldoende gecompenseerd door het totaal beeld.
EN NU?
Het leasebudget is naar beneden bijgesteld waardoor Volvo afvalt; een batterij aan V40’s past nog of een S60, maar gezien gezin en privégebruik volstaat dat niet. Diverse Mondeo’s, Passats etc zijn wel mogelijk dus is het een….. Skoda Superb 1,6 tdi geworden. Completer, ruimer op de achterbank en goedkoper dan mijn huidige V70. We gaan het begin 2016 meemaken…

Volvo V70 1.6 T4 Limited Edition | Trekhaak | Stoel verwarming | Navigatie | Elektrisch bedienbare achterklep | Bluetooth | ZEER NETTE AUTO!!
- 2012

Volvo V70 2.0T R-Edition / NL-Auto / Leder / Navigatie / Cruise / Trekhaak / Camera / Stoelverw. / Climate
- 2011

Volvo V70 2.0 T5 Momentum Zeer uniek, R-design, Afneembare Trekhaak, Lederen bekleding, Automaat,
- 2012