Volvo V70 D2 Nordic+ (2014)

Volvo V70 2014
Volvo V70 2014Volvo V70 faceliftVolvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014

UitvoeringV70 D2 Nordic+
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Heerlijk

Van een Skoda Superb overgestapt naar een V70 d2. Keuze voor een D2 motor heeft een economische reden. De eerste indrukken van deze motor zijn zeer positief, niet de snelste, maar meer dan genoeg vermogen om mee te doen in het Nederlandse verkeer. Het verbruik valt me wel iets tegen gem. 5.8l/100km. De Nordic+ editie heeft werkelijk alles. Zelf heb ik gekozen voor het extra luxe pakket ivm Xenon lampen. Stoelen zitten goed, geluid van de audio set is prima. De navigatie is erg uitgebreid, veel keuze. Ik heb wel de indruk dat de navigatie iets te vaak alternatieve routes opgeeft.
Op naar de eerste 10k km.

Genot

De eerste 15K zit er inmiddels op. Mijn rijervaringen zijn immer positief.
* De stoelen zijn comfortabel, som zou ik graag nog een wat meer lendesteun willen hebben. Van te voren dacht ik dat leer zou gaan zweten, dat is niet het geval.
* Het rijcomfort is ongekent, rustig, niet luidruchtig, geen overspannen trillingen, etc. etc. Ik leg veel lange afstanden af en heb allemaal zonder klachten.
* Het radio/cd/navigatie werkt naar behoren. Het geluid is goed. De navigatie vind ik som wat zenuwachtig omdat je vaak alternatieve routes krijgt. De spraakfunctie is heerlijk, je hoeft niets meer in te toetsen.
* Het verbruik valt mij tegen 5,8/100km - gem. 64km/h. Echter dat kan de pret niet drukken.
* De ruimte in de auto is overweldigend, onder de laadvloer kan je alle "standaard" autozooi opbergen zodat het niet rondzwerft in een verlaten tas.

Ik had veel eerder VOLVO moeten gaan rijden.