Volvo V70 2.4 T Comfort Exclusive-Line (1999)
| Uitvoering | V70 2.4 T Comfort Exclusive-Line |
| Versnellingen | 4, Automaat |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand bij aanschaf | 181.200 km |
| KM-stand laatst | 181.941 km |
Een rode Volvo V70 classic
Een rode Volvo V70 ! (181.200 km)
Op 15 januari 2014 heb ik mijn eerste Volvo V70 in ontvangst genomen.
Het betreft een V70 2.4T classic uit juni 1999 met automaat.
Dit is mijn eerste auto die al wat meerdere jaren oud is. M.u.v. mijn eerste VW Kevertjes. De laatste auto die ik heb gereden was een Jeep Patriot 2.4 Liberty 4wd. uit 2009. Een hele fijne auto, met een hele goede zit, voldoende tot veel comfort en eveneens een auto die je niet op elke straathoek ziet.
Maar toch was er een reden om de auto te verkopen.
Daar ik de auto zakelijk gebruik moest ik 25 % bijtellen over een waarde van € 31.000,- Tel uit, veel geld per maand.
De nieuwe oude Volvo wordt in juni 2014 15 jaar. Dan kan ik deze auto zakelijk gebruiken met een bijtelling van 35 % over de dan geldende dagwaarde.
Een aantal weken hield ik websites van autoscout, autotrader, autoweek en Marktplaats in de gaten. Heel veel Volvo's V70 bekeken. De kleuren zwart en donkerblauw waren in trek. Maar op een dag kwam ik deze Vermiljoenrode V70 tegen. Niet zwart, niet blauw, maar wel heel mooi. Ik vond dat de auto er op de foto's strak bij stond.
Begin januari op pad om de auto live te bekijken. Hoe zou de auto in het echt overkomen. Of zou de auto erg tegenvallen?
De auto viel dus niet tegen, sterker nog, het was liefde op het eerste gezicht. De kleur rood kwam goed over, de auto zag er voor een auto uit 1999 nog erg goed uit. Inmiddels staat de auto op de eigen oprit.
Geen nieuwe auto en toch een tevreden autoliefhebber.
De vorm van de V70 classic heeft mij altijd erg aangesproken, vooral de rechte en hoekige achterkant van deze praktische wagen is erg mooi. De langgerekte lichtuinits komen ook in de rode auto mooi over.
Het comfort is prima voor elkaar. Lederen bekleding, stoelverwarming, airbags, gescheiden airco, etc. etc. etc.
Ik kan nu nog weinig zeggen over de betrouwbaarheid en of gebruikskosten. Deze Volvo heb ik min of meer aangeschaft vanwege de goede reputatie op het gebied van betrouwbaarheid. De gebruikskosten zullen niet erg laag zijn, tenminste daar ga ik in eerste instantie niet van uit. Maar van de andere kant schreef ik bij elke nieuwe auto elk jaar drie tot vijfduizend euro af per jaar.
Binnenkort zal ik een tweede verslag plaatsen.
Weer iets mooier geworden
Vandaag 29 januari 2014 is mijn Rode Volvo V70 weer iets mooier geworden.
Aan de achterzijde van de auto heb ik in de kentekenplaathouder een camera laten monteren. Deze camera, ideaal bij het achteruit rijden, is gekoppeld aan een Parrot Asteroid Smart systeem. Bij het inscakelen van de R gaat de camera automatisch aan.
Met dit 2din systeem is mijn dashboard meteen een stuk fraaier geworden en de auto ook wat meer bij de tijd.
Het systeem werkt lekker snel, beschikt over Navigatie van het merk iGO (tomtom is ook te bestellen), music streamen via Iphone, handsfree bellen via bluetooth, etc. Zie youtube voor verdere tekst en uitleg. Er is een klein afneembaar frontje om het apparaat minder aantrekkelijk te maken voor het dievengilde.
Het systeem heb ik laten inbouwen via CarHifi te Rosmalen.
Plekjes wegwerken
Op zondag 16 februari aan mijn rode Volvo gewerkt.
Ik had even het rijk voor mij alleen.
Met lakstift een paar kleine plekjes weggewerkt aan de voorzijde van de bumper en de onderzijde van de voorspoiler/bumper.
Eerst lichtjes schuren, aantippen met originele lakstift en na een half uur drogen afwerken met een blanke laklaag.
Resultaat; ik heb het goede vak gekozen, makelaar og en geen autospuiter.
Alhoewel het resultaat mag er best zijn. De plekjes die ok perse weg wilde werken zijn weer mooi rood geworden.
Vandaag, 17 febr. 2014, de auto sinds mijn aankoop in januari voor het eerst gewassen. Het resultaat was: een mooie glimmende rode Volvo.
Er zijn na de wasbeurt niet meer krasje naar voren gekomen. Daar was ik eigenlijk wel een beetje bang voor.
De auto loopt nog steeds perfect. Zo links en rechts krijg ik de tip om de auto te laten CHIP-tunen. Zou wel graag willen weten wat de ervaringen zijn van andere bezitters van een 2.4T. De auto beschikt nu over 193 pk.
Afgelopen zondag ook de Parrot asteroid gekoppeld via internet. Dus diverse apps nu en route of voor mijn huis via wifi te downloaden.