Volvo V70 2.4 T (2002)
Uitvoering | V70 2.4 T |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Nuchtere auto met redelijke comfortverhogers (automaat, airco, leer, electr. ramen). Goede gebalanceerde vering, de juiste uitstraling (degelijk, veilig, niet poenerig). Wegligging goed, niet echt strak. Heeft de neiging naar rechts te trekken, en dat is haast niet met uitlijnen te verhelpen. Schijnt aan het type auto te liggen. Degelijk gebouwd. Ziet er na 5 jaar nog zeer goed uit, ook vanbinnen. Beenruimte achterin niet te royaal (ben de VW Passat gewend). Draaicirkel is groot (ben ook verwend geweest met een 940). Stuurstand zou hoger moeten kunnen worden gesteld. Met deze auto valt nog veel plezier te beleven voor een ander, want ik heb zojuist een zelfde maar met veel meer toeters en bellen gekocht van 2005/9.
Het is toch altijd gek, maar ik hechtte me een beetje aan deze auto, en dat voelde ik tijdens de laatste rit.
Soms doen de ramen raar, als je ze alle tegelijk wilt dicht doen.
Aardig verhaal: toen we vorig jaar met vijf personen en volle bepakking naar Zwitserland voor de wintersport gingen, kregen we op de snelweg 50km na de start te maken met een doordringende rubberlucht. Na snel stoppen op de vluchtstrook bleek de linkervoorband (een winterband) compleet aan flarden. Ik (de bestuurder) had er geheel niets van gemerkt in het sturen. Na gebruikmaking van het telefoonnummer van Volvo Assistance (werkt perfect) werden we gelepeld afgevoerd naar een Volvo dealer ter plaatse, die ons gauw een nieuwe band bezorgde, terwijl wij goed verzorgd met een kerstbrood en koffie in de showroom een nieuwe auto konden uitzoeken. Een ongelooflijke ervaring.