Volvo V70 2.4 T (2001)
Uitvoering | V70 2.4 T |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Eerste verslag
De V70 is een geweldige auto. Alles past er in en hij rijdt als een trein. Omdat we veel in de bebouwde kom rijden is hij niet echt zuinig.1 op 8 gemiddeld.
We hebben na aanschaf de distributieriem laten vervangen en nieuwe Michelin banden eronder laten zetten. Verder is de software vernieuwd.
Binnenkort weer naar de garage want ik hoor gebonk aan de onderkant en hij trilt bij bepaalde snelheden......
Update 26-08-2014
Inmiddels meer dan 20.000 km met de Volvo gereden. We zijn er deze zomer voor de 2e keer mee op vakantie geweest. Deze keer naar Zuid-Frankrijk. Dat gaat probleemloos en comfortabel in 1 ruk (1400 km). De stoelen zitten heerlijk en de auto maakt weinig lawaai. Tot nu toe nog weinig problemen gekend. Tijdens de laatste onderhoudsbeurt de schijfremmen laten vervangen en een stabilisatie stangetje. Verder rijdt de Volvo probleemloos. Hij is voorzien van vrijwel alle denkbare opties en deze werken ook echt allemaal!
Wij zijn nog steeds zeer tevreden.
Update 20-05-2016
Na het vorige verslag geen problemen gekend met de V70. Wel merkte ik dat hij af en toe wat bonkte op klinkerwegen. Enfin bij de jaarbeurt zou dat wel bekeken worden. Vorige week jaarbeurt + APK laten uitvoeren. Helaas kwamen daar wel wat onderhoudspunten naar voren. Maar ja dat hoort bij autorijden. De remblokken voor moesten vervangen. De fuseekogel idem en er moesten nieuwe rubbers in de steunen worden geperst. Verder nog doorgeroeste uitlaat beugels en diverse lampjes. Nu rijdt hij merkbaar beter, zeker nadat ik de niet originele velgen heb vervangen door originele Volvo velgen met nieuwe Michelin banden.
We zijn nog steeds heel tevreden met de V70. De 200PK zijn heerlijk en de motor hoor je bijna niet. Ok bij hogere snelheden hoor je alleen maar wat windgeruis. Qua kosten is het de voordeligste auto die ik in 20 jaar gereden heb (kosten per km) en dat terwijl we ieder jaar onderhoud laten uitvoeren bij de Volvo dealer. Dan krijg je ook ee jaat Volvo assistance gratis. (nooit gebruik van hoeven maken).