Volvo V70 2.4 170pk (2002)

Uitvoering | V70 2.4 170pk |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Is ie goed of niet?
Allereerst wil ik even aangeven dat ik veel gebruik maak van de gebruikers reviews om mij een beeld te vormen van een type auto die ik op het oog heb.
Ik heb daar doorgaans veel aan, en vond het ook wel eens een keer nodig om ook iets terug te doen.
Nadat onze zoon het huis uit ging konden we geen beroep meer doen op zijn VW Transporter mbt hooi/stro halen voor de geiten en werd het ook wat lasting om de honden mee te nemen voor een wandeling in het bos.
Ik heb zelf een Renault Espace uit 2017 als lease auto, maar ik tel niet "meer" bij.
Er moest een grote stationwagen komen, maar het budget was beperkt tot ongeveer Euro 2.000,-. Je komt dan al gauw uit bij Volvo V70 of de Mercedes C of E klasse. Daar LPG G3 de voorkeur had, werd er uiteindelijk gezocht naar een V70, want de meeste Volvo's draaien prima op LPG.
In de genoemde prijsklasse kom je meestal uit op V70's met vele kilometers, maar op zich schrik ik daar niet van.
Een 4-tal V70's bekeken en gereden, varierend van 1998 tot 2002 en met 350.000 tot meer dan 500.000 km.
Uiteindelijk gekozen voor een V70 LPG3 Automaat uit 2002 met 511000 km. Dit is het nieuwere model, omdat mijn vrouw de op de 850 gestoelde V70 te hoekig vond.
Uiteindelijk Euro 1.500,- betaald, en de volgende kosten zitten er aan te komen:
-4 nieuwe banden per direct
-Draagarmen voor hebben speling. Zal in November worden aangepakt.
-Automaat zal een keer gespoeld gaan worden.
Verder op dit moment geen vreemde zaken opgemerkt. Ook "onze" monteur was aardig positief over de staat van deze Volvo.
De V70 heeft een Vialle gas installatie. De auto start op benzene en doet dit uitstekend. Gaat geruisloos over op LPG.
Auto is lekker comfortable, en de automaat schakelt meestal erg zacht.
De auto is van binnen en van buiten erg knap voor z'n leeftijd/kilometres.
Ik hoop dat alles zo positief blijft.