Volvo V70 2.4 D5 Edition II (2003)

Volvo V70 2.4 D5 Edition II (2003)

UitvoeringV70 2.4 D5 Edition II
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2017

De D5 blijft maar door rijden

Update augustus 2020
De Volvo is verkocht met een km stand van 491000.
Voor de geïnteresseerden , we hebben wederom om Volvo gekocht .

Nadat bij mijn V70 bi-fuel de olie pomp kapot was gedraaid wilde ik graag weer een V70 ivm de ruimte en comfort.
Na enig zoekwerk kwam ik in augustus 2017 deze D5 geartronic tegen met 360k kilometer op de teller.
Een broekje nog qua kilometers .
De grootste verschillen tegenover de bi-fuel zijn :
# actieradius 1100km tegenover 400km op een volle tank
# kracht ( wat een trek beest )
# iets duurder in de wegenbelasting en tanken aan de pomp

In de afgelopen 3 jaar heb ik er tot augustus 2020 130000 kilometer meegereden.
Een mix van zakelijk en privé.

Dit is er allemaal aan gebeurt sinds 2017 :
# elke 15000 km nieuwe olie en olie filter.
# elke 30000 km nieuw luchtfilter
# 460000 nieuwe distributieriem met nieuwe multiriem.
# 425000 3 tyrips tussen de magneet koppeling gedaan van de airco pomp ivm teveel speling ( bij km stand 491000 werkt het nog steeds perfect )
# 400000 gereviseerde aandrijfas .

Van de rest weet ik geen datums of kilometers meer , maar wat wel het vermelden waard is.
# nieuwe intercooler
# voorwiel lager
# Remblokken voor
# 4 nieuwe zomerbanden
# diverse lampjes
# automaat preventief laten spoelen
# andere bestuursstoel ivm slijtage
# brandstof filters
# 5 blikjes diesel systeem reiniging
# nieuwe schakel pook knop
# plastic onder strip van de bestuurders deur

# 485000 alle motorsteunen vervangen (5stuks) , remblokken achter

Kort samengevat : een beest van een auto waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds met een big smile inzit.

9,5