Volvo V70 2.4 140pk (2002)
Uitvoering | V70 2.4 140pk |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
afscheid van ideale reisgenoot waar we met plezier aan kunnen terugdenken
auto gekocht in 2014, de toen nog aankomende gezinsuitbreiding + het idee dat een grotere auto wel handig is voor verbouwingen maakten voor ons de Volvo V70 een prima kandidaat.
Door de jaren heen de auto flink gebruikt voor vakantie's en klussen, en de wagen heeft nooit een krimp gegeven. 1 maal pech gehad(brandstofpomp klapte eruit....kan gebeuren & boven de 330.000KM is het hem vergeven) en nu is het toch echt tijd om afscheid te nemen; APK wordt erg kostbaar + er zit wat schade aan wat de wagen economisch niet meer rendabel maakt om in ere te herstellen.
Zelf bijna een ton mee gereden, nooit het idee gehad dat de auto er " geen zin" in had, soepele automaat en airco die altijd functioneerde, hoogste buitentemperatuur die we gereden hebben was 46graden; ging allemaal zonder morren.
Voor een auto van 2002 best leuk aangekleed met 2 zone climate control; navigatie(die in 2019 natuurlijk zwaar antiek was...heb het eigenlijk nooit gebruikt want smartphones doen het toch beter) en stoelverwarming.
Verbruik viel mij altijd mee, mijn persoonlijk record: 1030KM op een volle tank, volgeladen van Zuid-Spanje naar Noord-Spanje, constant 130-140 met airco aan!
Dankzij deze positieve ervaringen weer een andere Volvo uitgezocht, ditmaal een V60, iets compacter maar groot genoeg voor ons. We zullen de 2.4 liter 5 cilinder zeker missen en ik vraag me af of we met de V60 net zo ver komen als met de V70...