Volvo V60 T6 Recharge AWD Inscription (2020)

Volvo V60 T6 Recharge AWD Inscription (2020)

UitvoeringV60 T6 Recharge AWD Inscription
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Eerste indrukken

• 195 km

In Januar kreeg ik bericht van mijn werkgever dat ik een nieuwe lease auto kon gaan uitzoeken. De A3 S-line 1.5 TFSi uit 2019 die ik op dat moment reed kon worden doorgeschoven naar een nieuwe collega i.v.m. de komst van ons eerste kindje. Super fijn dat mijn werkgever hier in mee dacht en de gelegenheid gaf een geschiktere gezinsauto uit te zoeken!

Ik had al wat voorwerk gedaan en kwam uiteindelijk uit op Volvo V60. Ik heb gekozen voor de T6 Twin Engine AWD in de Inscription uitvoering. Ik heb een beperkt aantal opties toegevoegd.

- Pine Grey
- 19" schoeisel (dat maakt 'm af!)
- Maple Brown leder (komt op de foto lichter naar voren dan in werkelijkheid)
- Zwarte hemelbekleding
- Geen type/motor aanduiding

De Inscription is naar mijn mening een zeer complete uitvoering die mijn wensen dekt.

De afleverdatum werd op 24-3-2020 gezet. Wow dat is snel! Ik hield rekening met 3-4 maanden. Het toeval wilde dat mijn dealer deze uitvoering (kleur) al in bestelling had staan als voorraadmodel en dat mijn keuzes nog net konden worden aangepast waardoor de auto al snel geleverd kon worden :)! De overhandiging van de sleutels en de tekst & uitleg van de V60 ging, door de huidige omstandigheden, op gepaste afstand en met in achtneming van de gestelde maatregelen.

Helaas val ik ook onder de vele thuiswerkers, dus de zakelijke km's worden nu niet gemaakt. Hierdoor heb ik voornamelijk kortere ritten gemaakt. In deze korte periode zijn de ervaringen heel positief, al dan niet nog beinvloed door de roze bril die je hebt bij een hagelnieuwe auto :).
De stoelen zijn perfect (elektrisch) af te stellen, waardoor het zit comfort erg goed te noemen is. Ideaal is dat zo'n beetje alle instellingen op te slaan zijn in een eigen profiel, zodat ik niet alles opnieuw hoef in te stellen als mijn vriendin in de auto heeft gereden. Het rijcomfor is prettig en de V60 laat zich erg fijn sturen. Het behoorlijke vermogen zorgt er voor dat de 1975kg rap van zijn plek komt en inhalen vereenvoudigt. Daarnaast kenmerkt de V60 door een bak aan laadvermogen en riante zitruimte achterin.

De komende tijd hoop ik wat langere ritten te maken, om zo wegwijs te worden in de systemen die de V60 herbergt. Ik zal de ervaringen hier met jullie delen. Het is voor mij de eerste auto met een plug-in hybride, ook hier ben ik erg benieuwd naar!

Wordt vervolgd!

Update

Inmiddels zijn we een klein half jaar verder en heb ik inmiddels wat langere afstanden in de V60 kunnen rijden. Ondanks de beperkte km's ivm de huidige corona situatie, heb ik wat "lange" vakantie ritjes gemaakt binnen de landsgrenzen. Bepakt en bezakt met het gezin + een racefiets op het dak, kon de V60 zijn naam als gezinsauto eindelijk waarmaken. Daarbij vielen een aantal zaken positief maar ook zeker negatief op:

Allereerst, het comfort is in zijn algemeenheid goed te noemen. Ik stap ontspannen en fit uit (mijn reisgenoten ook), met dank aan de stoelen en het prettige onderstel. De ruimte achterin is echt riant te noemen waardoor het ook voor volwassenen prettig reizen is.
Ik moet zeggen dat ik de vele reacties op het instellen van de stoelen herken, en gelukkig heb ik een afstelling gevonden waarbij ik de hele rit comfortabel zit. Met dank aan de geheugenstand heeft ook mijn vriendin een goede zit, die toch een kop kleiner is. Maar met een druk op de knop meteen weer goed zit.

Dat brengt het meteen op mijn volgende punt; de software "storingen". Het is al een aantal keer voorgekomen dat spiegels niet correct werden ingesteld als ik instapte en mijn profiel laadde. Daarnaast heb ik de kantelstand bij het achteruit rijden uit staan: daar heeft de software een tijdje anders over gedacht door soms wel en soms niet de spiegels te kantelen. De kantelstand vind ik overigens geen prettige, ik heb bij vorige auto's betere ervaringen gehad.

De bediening via het touchscreen werkt als vanzelfsprekend en de Apple Carplay werkt goed. Wel duurt het soms even met laden als ik naar mijn eigen rijdersprofiel switch maar aangezien ik zelf het meeste achter het stuur zit, is het verder niet heel storend. Verder nog geen issues gehad met de software.

Het rijden zelf blijft een heerlijke ervaring. De automaat lijkt steeds beter te reageren en de motor trekt vlot door. Doordat de V60 zich zowel sportief als ontspannen laat rijden, is het elke keer weer een feestje om in te stappen. Het verbruik is in de stad niet denderend, maar daar is de elektromotor voor. Ik betrap mij er op dat ik dat wel is vergeet. Op lange (snelweg)afstanden is het verbruik zo'n 6,8l/100km wat prima is voor het zwaargewicht. De huidige snelheidsbeperkingen dragen daar ook flink aan bij.

Kortom, nog steeds erg tevreden over de auto. De looks, de afwerking binnen in en het premium gevoel dat je krijgt maken het voormij nog steeds de ideale gezinsauto.

PRIVATE LEASE Volvo V60