Volvo V60 T5 Momentum (2019) #4
Uitvoering | V60 T5 Momentum |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Heerlijke comfortabele auto
Begin november 2019 een jong gebruikte Volvo V60 T5 Momentum gekocht in kleur pine apple grey, auto kwam van Volvo Nederland met een km stand 4.100. De auto is uitgerust met diverse extra pakketten/opties: winterbanden/velgen 18 inch, zomerbanden/velgen 19 inch 10 spaaks, electrisch uitklapbare trekhaak, standverwarming/afstandstart met Volvo on call app, parkeerhulp achterkant met camera en sensoren, BLIS dode hoek functie, auto pilot, adaptieve cruise control, cross traffic alert, road sign information, volledig lederen bekleding met verwarmd stuur, stoelen en achterbank. stoelen half elektrisch verstelbaar met 4 voudige lendesteun, sfeerverlichting diverse kleuren interieur, Volvo internet modem met Wifi, thuiskomer reservewiel.
Helaas is de auto, voor zover ik heb kunnen ontdekken, niet voorzien van een drive mode met 4 standen, maar uitsluitend de comfort en eco stand. Met een caravan erachter lijkt mij de dynamic stand nog prettiger qua toerental/trekkracht. Wat ik echt minder vind is dat de auto start/stop iedere rit weer actief staat, was prettig geweest om dit definitief te kunnen uitschakelen.
De auto heeft heel veel trekkracht en is snel, verder heel stil en comfortabel. Je rijdt snel te hard als je geen gebruik maakt van cruise control. Het schakelen van de 8 trapsautomaat gaat heel vloeiend en geruisloos.
Heel veel ruimte met mooie materialen in het interieur maar ook in de kofferruimte. De stoelen zijn heel uitgebreid (deels elektrisch) te verstellen met verlenging en zitten in 1 woord GEWELDIG. Wat heel prettig is met het rijden in deze auto is dat je voor zowat alles wordt gewaarschuwd zodat je niet snel grote fouten kunt maken: de auto grijpt heel veel zelf in als je alles actief zet. De Volvo sensus media/entertainment werkt na enige gewenning heel prettig: duidelijk en snel, zowat alles van de auto is in te stellen, kortom heel prettig.
Sinds kort heb ik ook een caravan aangeschaft met een standaard toelaatbaar gewicht van 1550 kg, maar na 200 kg as-verzwaring een max toelaatbaar gewicht van 1750 kg. Ik heb nog weinig (buitenlandse) ervaring met het rijden hiermee maar de 1e rit van 60 km was voornamelijk snelweg en verliep probleemloos: ruim voldoende kracht om vlot in te voegen en verder een heel stabiele combinatie.
Over een tijdje na meer kilometers en ervaring zal ik een update geven.