Volvo S90 D4 Momentum+ (2017)

autoreview

Volvo S90 D4 Momentum+ (2017)

Signalement

UitvoeringS90 D4 Momentum+
Versnellingen8, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf15 km
KM-stand laatst98.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste periode

 • 30.000 km

Aangezien ik de BMW helaas moest inleveren na 200.000 kilometer moest ik op zoek naar een andere auto. Helaas kwam BMW niet meer voor in de lijst en kwam na wat rondkijken uit bij de Volvo.

Het nieuwe model en formaat van de S90 sprak me erg aan en omdat ik de auto ook alleen zakelijk rijd heb ik voor de sedan gekozen omdat ik deze net iets meer bijzonder vind. Ben nu eenmaal wat meer een sedan persoon.

Het is een D4 met automaat geworden in de Momentum uitvoering; alleen heeft Volvo de uitrusting van de Momentum later nog iets aangepast, dus het zou nu de Momentum Plus zijn oid.

De S90 bevalt tot op heden erg goed, ervaar het verbruik met ruim 1:19 km/l heel erg netjes. De D4 levert goed vermogen en de auto is rustig tijdens de normale snelheden. Moest zelf wel wennen dat je meer 'op de auto' zit. De BMW 'trek je meer aan'. Het is verder een fijne auto waar je ontspannen mee kunt rijden, maar het is geen bochtenridder.

Ben geen fan van het touchscreen en mis echt de directe bediening via de knoppen. Het ziet er wel mooi uit maar je hebt toch regelmatig meerdere handelingen nodig om een resultaat te behalen. Ook bijvoorbeeld het scrollen door de telefoonlijst heeft bij mij regelmatig een verkeerde selectie als resultaat omdat je net door/over een hobbel gaat en je vinger net even iets beweegt. Hoewel je veel met de stembediening kunt regelen, is het verre van foutloos als je veel buitenlandse namen in je bestand hebt..
Ben heel erg positief over de audio van de mobiele telefoon. Blijkbaar valt het voor veel mensen niet op dat je in de auto zit.

De adaptieve cruise control doet zijn werk vrij goed maar krijgt blijkbaar wel eens een valse melding door waardoor je ineens afremt. Dat wordt binnenkort nagekeken.

Tot op heden doet ben ik erg tevreden met de Volvo. Vind het formaat erg prettig en de auto brengt je comfortabel waar je heen wilt.

Einde

 • 98.500 km

Wegens verandering van werkgever zou ik de auto meenemen maar omdat dit lastig te realiseren bleek is eind maart de Volvo ingeleverd.
De auto heeft het al die tijd prima gedaan, dus het enige euvel over al deze kilometers was het vervangen van de balansassen.

De auto is comfortabel en stoelen zitten goed. Vond wel dat het geluid in de auto aan het toenemen was. Het is een mooie ruime auto. Het verbruik valt heel erg mee. Gemiddeld is ruim 1:19 km/l haalbaar. Olieverbruik is nihil, kortom uitstekende score.

Grootste nadeel van deze auto vind ik wel het bedieningsgemak. Het swipe scherm mag dan modern zijn, maar in de praktijk is het niet handig, bijvoorbeeld als je een telefoonnummer wilt selecteren met de hand. Ook de start/stop functie zit onhandig ver weg. Dit hebben merken zoals Audi en BMW veel beter voor elkaar.

Hoewel de Volvo me heel goed is bevallen ga ik vermoedelijk wel een andere keuze maken. Zodra de keuze definitief is zal ik ook hiervan een review doen.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens