Volvo S80 V8 AWD Summum (2007)
Uitvoering | S80 V8 AWD Summum |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Gewoon omdat het nu nog kan
Lang getwijfeld om voor een EV te gaan. Uiteindelijk gekozen voor laatste brandstofauto die ik aanschaf. Ik heb de S80 altijd al mooi gevonden , tijdje een S80 D5 gereden. Ik kwam deze summum met heel veel extra opties (incl. adaptieve cruise control , verwarmbare voorstoelen en achterbak, gekoelde voorstoelen, collision brake assist en nog een heleboel meer). Relatief lage km stand (94000) en ziet er echt als nieuw uit, op wat kleine steenslag putjes in de voorspoiler na. Rijdt heel fijn, altijd voldoende vermogen en een heel mooi geluid. Ik zal proberen van tijd tot tijd deze review te updaten. Tamelijk zeldzame auto, er zijn er in totaal maar 8800 van gemaakt wereldwijd.
10,000 km verder
De eerste 10.000 km zitten erop. Moet erg wennen aan de adaptieve cruisecontrol. Verder probleemloze luxe sedan die als het moet ook nog heel vlot kan versnellen. Rijdt heerlijk comfortabel. Voor de puur zakelijke ritten zal ik ook elevtrisch gaan rijden, maar voor het plezier, geluid etc zeker de aankomende 5(?)+ jaren deze S80. De vorige eigenaar had er een electronisch afsluitbaar kleppensysteem in de uitlaten in laten zetten. Die produceert voldoende geluid om de buurt wakker te maken. Houdt ze maar dicht, tenzij er een auto passeert die zelf heel veel geluid produceert. Vind de koude start, ook als de kleppen in uitlaatsysteem dicht zitten al supermooi van deze V8
wederom 10,000 km verder
De S80 bevalt zo goed, dat ik de EV aankoop nog even uitstel. Met een LPG prijs van 70 cent heb ik ook financieel geen echte incentive om EV te gaan rijden. Elke keer starten is een feestje. Stoel koeling voor het eerst gebruikt, ook wel lekker. 4 nieuwe banden, verder een beurtje, waarbij de olie vervangen het duurste was. Had eigenlijk al veel eerder een S80 V8 moeten kopen. Rij elke dag 300 km, en kom altijd fris uit de auto gestapt, hele lekkere zetels. Ben geen stoplichtsprinter, maar als er op de snelweg iemand achter mij zit te bumperkleven dan geef ik wel goed gas (op benzine) en hoor ik de heerlijke brul van de V8 en meestal blijven de bumperklevers achter.
Nog steeds met een glimlach rijden
Alweer bijna een jaar verder. en 50.000 km . Auto blijft zeer betrouwbaar. Buiten grote beurt en 4 nieuwe banden en 1 schakelaar voor olie niets kapot gegaan. Onverandert zeer positief over mijn laatste volledige brandstof. Af en toe kijk ik wel naar een PHEV (V90 T8) maar daar vind ik de electrische range (kijk naar 2020 model) echt te beperkt van. Eigenlijk besluit genomen deze auto naar de 300.00+ kilometers te rijden. Twijfel er niet aan dat de motor dit fluitend aankan en denk ook dat er buiten gebruikelijke slijtage delen verder niet veel stuk zal gaan, hoewel je dat natuurlijk nooit kan weten bij een 19 jaar (!) oude auto. Wat ik mis is android auto, standkachel en verder niet veel. In deze oude auto zit al adaptieve cruise control en auto break. en Keyless Drive Rest van de veiligheids systemen die teegenwoordig in de auto's zitten mis ik niet echt. Kortom zeer tevreden. Over een jaar over 4 of een nieuwe EV (als range en kostprijs stuk beter is dan nu) of een V90 T8 van 2025 (laatste modelvaariant die nu nog wordt gemaakt), die hebben een verdubbelde electrische range tov 2020 model en het onverslaanbare B&W audio systeem en als je veel in de auto zit zoals ik dan is dat wel echt genieten, heb er even van mogen genieten toen ik een V90 als leenauto meekreeg. Maar tot die tijd blijf ik nog even genieten van de V8 (met electronisch klepsysteem voor wat beleving af en toe)

Volvo S80 2.5 T Summum | Automaat | Xenon | Leer | NL-Auto | Dealeronderhouden |
- 2008

Volvo S80 3.2 AWD Executive | BTW AUTO | Youngtimer | ACC | Bi-Xenon | BLIS | Schuif/kanteldak | Stoel+Stuurverwarming
- 2007

Volvo S80 2.5 T Momentum Dealer onderhouden