Volvo S80 T4 Limited Edition (2012)

Uitvoering | S80 T4 Limited Edition |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Comfortabele Volvo S80
Als je een auto moet kopen en veel kilometers maakt, denk dan aan Volvo. Reden hiervoor is dat ik altijd met veel genoegen in en uitstap na een lange rit.
Dit komt vooral door de stoelen. Die blijven voldoende steun geven zonder dat het rijden vermoeiend wordt.
Dit was 'vroeger' al toen ik in mijn vader's Volvo(s) reed, en dat is gelukkig enkel maar beter geworden.
Ook de opties op deze Volvo beviel prima. Stoelen met leer bekleed, verwarmd en belangrijker geventileerd!
Dat is bijzonder aangenaam tijdens langere trips.
Zijn er nadelen aan het rijden met deze Volvo?
Zeker wel, het vermogen van deze T4. Ik zou achteraf gezien niet voor deze 'economische' uitvoering gaan omdat een dergelijke auto een iets pittiger motor zou kunnen gebruiken. Dit verhoogt het comfort mijns inziens. De T4 is geen strepentrekker (maar had ik ook niet verwacht).
De automaat is niet te vergelijken met de huidige meertraps automaten (6+ versnellingen) wat prettiger rijdt, maar voldeed in het dagelijks verkeer.
Kosten: aangezien wij niet in Europa wonen, zijn de kosten van onderhoud van europese auto's relatief hoog vergeleken met aziatische merken. Echter een jaarbeurt kostte rond de 400-600 euro uitgevoerd niet bij de dealer maar bij erkend garage bedrijf.
Auto verkocht met iets meer dan 2 ton op de teller, ivm thuiswerkern en mede omdat het praktischer is/was om een 4x4 te hebben voor de regelmatige campingtrips. Wij wonen niet in NL vandaar dat een 2e hands Pathfinder gekocht is. Deze wordt naast de Toyota Fortuner (werk auto, 2021) gebruikt.
Iedere dag mis ik nog het rijden in Volvo's want de km's die je maakt en niet lekker zit (zoals in mijn geval de Fortuner) dat maakt dat de trips niet te lang moeten zijn.