Volvo S80 2.4 T Elite (2002)
Uitvoering | S80 2.4 T Elite |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Volvo S80 2.4 T Automaat
Deze Volvo S80 eind 2009 aangeschaft met een kilometerstand van 194.000 km, ik ben de 3e eigenaar.
Is altijd dealer onderhouden.
De auto is een Elite Mobility uitvoering, heeft DVD navigatie (de laser is sinds een paar maanden kapot), dolby surround, geïntegreerde telefoon, lederen elektrisch verstelbare stoelen met stoelverwarming.
De auto is zwart wat hem goed staat, ik zie hem wel eens in het beige rijden, dan lijken die achterlichten wel heel erg groot.
En dan vind ik de achterkant eigenlijk niet echt mooi te noemen.
Donkere lak kleuren staan de S80 beter dan lichte, maar dat is mijn mening.
Ik vind het zelf een klassieke auto om te zien, sommigen vinden hem oubollig, dat mag.
Ik was zelf eerst ook nooit een echte fan van deze auto, maar dit is een auto die als je hem eenmaal rijdt erg gaat waarderen.
Zoals vaker gelezen is de dolby surround installatie, met 9 speakers, gewoonweg goed.
Voordat ik deze wagen kocht heb ik veel Audi A6'en bekeken en gereden, daar zat dan vaak een Bose geluidsinstallatie in, en ik moet zeggen dat de muziekinstallatie in de Volvo zeker gelijkwaardig klinkt.
En daarnaast krijg je er dan bij Volvo nog de 5-cilinder roffel bij !
Al klonk deze roffel in eerdere 850's een tikkie rauwer en mooier.
De motor heeft met 200pk en een koppel van 285nm voldoende kracht om vlot door te kunnen rijden.
Af en toe heb ik wel eens zin om vooral snachts wat harder(lees 140-150 km/u, wil mijn rijbewijs graag behouden:))te rijden, dat gaat dan eigenlijk zonder dat je het in de gaten hebt, wat een compliment is.
Onderstel is natuurlijk zeker bij deze S80 beetje Amerikaans te noemen.
Rotondes vlot nemen vind de Zweed niet echt lekker, maar ruimere bochten zijn geen probleem.
Het benzine verbruik is gemiddeld 1:10 daarbij rij ik regelmatig korte ritten tot 10 km en af en toe lange ritten van 100 km of meer.
Je kan wel 1:12 halen, maar dan moet je het pedaal bijna niet aanraken, anders lukt dat niet.
In de 4 jaar dat ik hem rij, heb ik naast gewoon onderhoud geen rare zaken ondervonden met deze Zweed.
Na 10 jaar de achterdemper van de uitlaat vervangen, en de schokdempers achter vervangen.
Dus al met al een heerlijke comfortabele reiswagen, waar ik nog veel kilometers plezier van hoop te hebben.