Volvo S80 2.4 D (2004)
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 25 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na 3 jaar met een A6 Avant 1.8 te rijden en zeer tevreden hiervan te zijn kreeg ik de kans om een nieuwe iets duurdere wagen te kopen.
Mijn oog viel op de volvo S80 diesels. Na een testrit met de 2.4D (130PK) was ik toch wat ontgoocheld over de finesse hiervan dus bleef de D5 (163PK)de enige mogelijkheid. Maar onze dealer raadde ons aan om de 2.4D te kiezen en deze door de garage zelf te laten optimaliseren tot 192 pk en 410 Nm. Zo gezegt zo gedaan het was een kleine meerprijs bovenop de 2.4D, goedkoper dan de D5 (Hoewel dit dezelfde motoren zijn).
Comfort:
Comfort genoeg, heerlijke zetels met veel steun in de rug Ook de parkeersensoren doen hun werk voortreffelijk verder heeft deze auto alles wat je kan wensen.
Prestaties: Met deze 2.4 diesel van 192 pk lijkt bijna niets onmogelijk. Hernemingen gaan ongelofelijk vlot en soepel en de sprintjes aan het licht zijn ook gemakkelijk te winnen van de meeste andere bestuurders. Het geluid van de 5 cilinder die volledig losgelaten wordt, is zeer mooi tijdens het door-accelereren. Maar soms slippen de wielen toch wat door, zelfs met de DSTC die dit zou moeten verhinderen. Maar wat een motor!
Rijcomfort: ook tijdens het cruisen doet deze auto prima zijn werk de diesel is bijna niet te horen en de rolgeluiden zijn zowel voor- als achteraan on opmerkbaar.
Verbruik: Aangezien ik meestal snelwegen doe op een rustig tempo ligt het verbruik gemiddeld tegen 6.4 l/100 km wat zeker goed meevalt voor een auto met dit vermogen. Verder is er nog nooit bijgevuld moeten worden.
Nadelen :
- Geen zesde versnelling
- GSM kit in de auto vind ik niet zo praktisch
Zeker de moeite waard deze auto, heerlijke kilometervreter.
Geen problemen tot op heden.