Volvo S60 2.4D Edition II (2006)
Uitvoering | S60 2.4D Edition II |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na wissel van werkgever, en dus lease-auto, wederom een rondje langs wat dealers gemaakt.
Gereden in een Honda Accord, een Saab 9-3, en natuurlijk de nieuwe Passat (mijn vorige auto). Maar ik kon het niet nalaten, de (opgefriste) Volvo S60 te bekijken.
De Honda miste allure, is het interieur niet in verhouding met de prijs, zo ook bij de Saab (die overigens wel allure heeft). De Volkswagen is schitterend. Groot van postuur en goede rijeigenschappen. Maar mist dat beetje karakter (subjectieve opmerking, ik weet het).
Nee... dan de Volvo... deze Scaninavische tak weet wèl hoe je een interieur in elkaar moet schroeven. Indrukwekkende materialen, ergonomisch doordacht, en de mogelijkheid voor een dubbel DIN’s radio/navigatie (Kenwood in mijn geval).
De fauteuils voorin, voorzien van de Nordborg (half leer/half stof), zijn een zegen.
Zeker voor een individu met postuur van 1950mm lengte.
Naast het Edition II pakket, heb ik het Season line pakket erbij, en mede dankzij het gelaagde glas (?) is de auto stiller dan ooit tevoren.
Ok, de ruimte achterin houdt niet over. Zeker niet in vergelijk met de Passat.
De toegankelijkheid van de kofferruimte is eveneens niet optimaal. Maar rijden doet de (volgens de dealer 80% vernieuwde) diesel ver boven verwachting. Geen rauw klinkende, turbogat gekenmerkte TDI, maar een stoere brom, beschaafd en krachtig over het gehele toerenbereik. De 163pk in combinatie met de 6 versnellingsbak (space-ball uitvoering) is voortreffelijk.
Comfortabel cruisen, een prima wegligging en voldoende kracht in het vooronder om menig collega weggebruiker te doen verdwijnen in de binnenspiegel is toch simpelweg heel OK?
Het verbruik bij een legaal sportief weggedrag blijft ook keurig rond de 1 op 16,5.
De kleur is titanium grey.. aanvankelijk omdat ik de Chrono wel heeel mooi vond..
Direct na het wegrijden even terug geweest, omdat de banden in onbalans waren.
De dealer in Zwolle (Furness) heeft dit uiteindelijk keurig opgelost door er Michelin banden onder te leggen. Een absolute aanrader! Deze banden zorgen voor meer communicatie met het wegdek, alsmede betere spooreigenschappen.
Knullig is het wel dat bij inbouw van een niet-Volvo radio, de knop van de parc distance control op het dashboard niet meer functioneert. Het activeren/ deactiveren van de pdc geschiedt nu door de schakelaar in de kofferbak.
24600km update. Na rammel in linker achterportier, nu niet meer van binnen te openen. (Misschien na inbouw van Premium luidsprekers bij de dealer niet goed vast gezet?)Verder probleemloos rijplezier.
32000km update. 1e beurt gehad. Geen bijzonderheden geconstateerd. Wat blijft Volvo toch die service met een hoofdletter S schrijven!!Ik heb de auto weer netjes gewassen en gestofzuigd in ontvangst mogen nemen. Leenauto was een S60 en pas enkele weken oud. Klasse.
44.000km update. Absoluut probleemloze auto. Verbruik momenteel volgens boordcomputer 5,4l/100km gemiddeld, aan de pomp blijk dit 5,55l/100km te zijn! Zeer nette waarden voor een 2,4liter motor.