Volvo S60 2.4 D5 Edition (2004)

Volvo S60
Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60Volvo S60 - interieur

UitvoeringS60 2.4 D5 Edition
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Zo en nu dan een... Volvo!

Wij hebben drie jaar naar alle tevredenheid rondgereden in een Peugeot 307, 1.6XS 16V 5 deurs.
Na 3 jaar en bijna 90.000 kilometer en het feit dat er een kleine op komst is, was voor ons de reden om op zoek te gaan naar een nieuwe auto waar in de achterbak met gemak een kinderwagen in kan en waar bij een Isofix beveiligingssyteem in zit.

Na een proefrit in een Skoda Octacia waren wij verkocht, maar helaas kwamen wij er met de verkoper niet uit en liepen de onderhandelingen stuk op een bedrag van 100 euro. Op dat moment spijtig, maar nu, twee weken verder een groot geluk!

Na een bezoek aan de verloskundige reden wij langs de Volvo dealer in Amsterdam ZO. Toch maar even kijken omdat wij een Volvo V50 ook wel erg mooi vonden. Echter voor ons budget van ca 10.000 euro was het aanbod van dit model schaars.

Bij de dealer kwamen wij een bordeau rode Volvo S60 D5 Editon tegen uit 2004, 210500 km gereden en voor 8800 euro te koop.
Een hele nette auto met veel extra opties zoals volledig leren bekleding, autotelefoon, trekhaak, 17" LM, etc.

Een proefrit was direct mogelijk en na 30 minuten sturen waren wij verkocht. Na de onderhandelingen over de garantie, want ze wilden in eerste instantie maar 3 maanden garantie geven op motor en versnellingsbak, de het voorlopige koopcontract getekend met 6 maanden garantie.

Exact een week later stond de auto klaar met 4 nieuwe banden, grote beurt, nieuwe APK en de genoemde garantie.

De verkopers (het waren er 2) namen alle tijd voor ons en ook al kochten wij een van de goedkoopste auto's uit de showroom, wij werden er zeker niet minder om behandeld.

Na een kop koffie en de uitleg over de auto kon het grote genieten beginnen. Man wat rijdt die auto super!
Het zit heerlijk. Ook het uiterlijk is geweldig met de bordeaux rode kleur en de 17 inch licht metalen velgen.

Ik en mijn vrouw, 27 en 25 jaar oud, zijn jonge Volvo rijders. Het is daardoor leuk om de reactie van anderen te zien als wij bij de Albert Heijn de parkeerplaats op rijden. Zoals mijn vrouw zei:"Dit is geen scheurijzer, maar echt een vliegdekschip. Een auto die gemaakt is om te cruisen."
En zo is het..

Zoals velen al zeggen, klopt het dat de draaicirkel groot is en de plaats voor passagiers op de achterbank wat aan de krappe kant. Maar ons doel is meer dan bereikt. De kinderwagen past in de kofferbak, alleen heeft de isofix plaatsgemaakt voor lederen (lees makkelijk schoon te maken) zetels. Dan maar een ouderwets systeem.

Voor iedereen die twijvelt, het is echt de moeite waard. Natuurlijk is het een dikke bak waarbij je meer wegenbelasting moet betalen en waarbij (voor ons) de verzekering aan de dure kant is. Maar daar krijg je echt een grote, mooie en gave auto voor terug. En zoals te lezen is hoeft de aanschaf niet duur te zijn.

Ik probeer af en toe een nieuw berichtje te plaatsen, maar eerst eens wat zalige kilometers maken!

Eerste 2500 km

Na aanschaf ben ik nu 2500 km verder.
Ondertussen kan ik melden dat het gemiddelde verbruik rond de 1 op 17 zit.
De auto doet het geweldig en het is een genot om er in te mogen en kunnen rijden.

Vandaag met een aanhanger ca 300 km gereden. Aanhanger met lading toch goed voor 700 kg. Dit was geen enkel probleem.
Het enige wat je merkte was de wind en af en toe een hobbel in de weg die doorspeelde in de auto.

Ik zit er over te denken om de auto te laten chippen tot 200 pk (kosten 500 euro).
Maar daar ben ik nog niet over uit.

9,5