Volvo S40 2.4i (2004)

Volvo S40 2.4i (2004)

UitvoeringS40 2.4i
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2008

Twee weken geleden mijn 15 jaar oude Mazda ingeruild voor een Volvo S40 2.4i (170 PK) uit 2004, enorme verbetering moet ik zeggen. De Volvo beschikt over een nieuw ingebouwde LPG-G3 instalatie. De garage waar ik de Volvo heb gekocht -Peters en Nijenhof in Arnhem- heeft deze zelf ingebouwd en kwam overtuigend en vertrouwenwekkend over, correcte beantwoording van vragen en kundige voorlichting en advies (ook ongevraagd). Auto is tevens uitgerust met en flashlube dispenser schijnt voordelig voor de klepkoeling te zijn (LPG auto’s hebben dit schijnbaar nodig) graag commentaar indien iemand hier ervaring mee heeft.

Performance & brandstofverbruik: de Volvo gedraagt zich tot nu toe zoals te verwachten is van wagen van 4 jaar oud met 100K op de teller –niets aan de hand-. Op LPG is het geen dragracer, ondanks de 170PK en de 1350KG, maar de auto komt vlot mee in het verkeer. Brandstof verbruik op gas valt me mee tot nu toe 1lt op 9.2km. Ik trek niet plankgas weg bij ieder stoplicht maar rij wel stevig door –veel snelweg dat wel- 140km/h op de snelweg doorgaans. Valt mij niet tegen. Gem. Verbruik volgens frabrieksopgave is 12.5 km per liter op benzine dus 26% verlies op LGP valt me niet tegen

Qua uitusting en ergomie: prima zit en alle knoppen zitten waar ik ze verwacht, aflegruimte is belabberd maar dat is bekend uit alle testen. Minder meenemen valt er ook minder op te bergen.

Ben wel van plan om deze review up to date te houden.

Lampje moterstoring ging aan na +/- 1.500KM, volgens de garage lag dit aan de LPG brandstof, motermanagement pikt de veranderde verbranding (verbranding op LPG) op als fout. Lampje is overigens na 500KM weer vanzelf uit gegaan, problemen die zichzelf oplossen dus, hou ik wel van...