Volvo S40 2.0 D Kinetic (2004)

Volvo S40
Volvo S40Volvo S40Volvo S40Volvo S40Volvo S40Volvo S40Volvo S40Volvo S40Volvo S40Volvo S40Volvo S40Volvo S40 - interieurVolvo S40 - interieurVolvo S40 - interieur

UitvoeringS40 2.0 D Kinetic
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Auto rijdt prima, weinig opbergruimtes in de auto en kofferruimteopening heel erg klein, je krijgt er bijna niets in, een campingstoeltje is al manouvreren geblazen.
Motor heeft voldoende vermogen en heeft een machtig koppel. Auto is ook lekker stil en een verbruik van 5,3 l/100 km (zijnde 1:18,87)

In mei 2007 auto ingeruild voor een Skoda Octavia 2.0 TDI Elegance Business Edition.

Voor mij geen Volvo meer de kwaliteit valt mij ronduit tegen, kunnen van een hoop merken zelfs de Fransen nog een hoop leren.

Na de teleurstellende ervaringen met mijn S40 van het vorige type (1 a4-tje vol met mankementen) toch besloten om een nieuw type S40 te kopen als particulier.

Welnu ook hier weer de nodige problemen.
Zoals na ± 5000 km Airco defect, complete nieuwe Airco geplaatst (net als in mijn vorige S40).

Modificatie vanuit de fabriek op het stuurhuis.

Tijdens een vakantie met caravan (750 kg) in Frankrijk kilometerstand ± 42000 km valt de motor terug in vermogen en krijg ik een melding over een service beurt en over het motormanagementsysteem. Auto aan de kant gezet een minuut gewacht en opnieuw gestart probleem is niet meer opgetreden, maar je zit niet meer ontspannen in de auto.

Met de afstandsbediening kun je alle ramen tegelijk openen en sluiten, helaas linker achterportierruit gaat niet mee open.
Auto reageert niet goed op afstandsbediening, je moet heel kort bij de auto zijn. na laten kijken bij de dealer, was niets mee mis anders geeft de auto wel een foutmelding. Toen de tweede sleutel gepakt en dan werkt het wel goed??

Lekkende krukas, achterbanden cuppen al na 70.000 km, dit was bij dit model normaal vertelde mij de Volvogarage in Breda. Klik in ruitenwissers, en tenslotte in april 2007 de CD-speler kapot. kosten € 175

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee