Volvo S40 2.0 D (2006)
Uitvoering | S40 2.0 D |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik heb dus net mijn nieuwe wagen mogen afhalen. het is een Volvo S40 in kleur orinoco blue. Een 2.0D met 6 versnellingen. Als opties heb ik gekozen voor high performance audio (ongelooflijke klank) parkeerhulp achteraan, lichtmetalen velgen 16’ - gelaagd glas voor de zijruiten, rubber matten binnenin en in de koffer, ECC klimaat controle, off black binnenbekleding.
In vergelijk met mijn vorige wagen is deze zo stil, ik moest goed kijken op de toerenteller om te weten of hij nog draait of niet, en zeker als de muziek aan staat. Hij rijdt lekker stevig, alles zit goed in elkaar, geen enkel piepje of krakje. Deze auto is echt met zorg en gevoel voor detail in elkaar gestoken. De zetels zijn elektrisch bediend met drie geheugenstanden. Er zijn twee sleutels bijgeleverd en elke sleutel heeft zijn stoel instelling, dus de sleutel die het portier ontgrendelt heeft dus automatisch zijn bijbehorende positie. Das wel makkelijk als er twee chauffeurs zijn, dan hoef je niet telkens opnieuw naar de ideale zithouding te zoeken. En ideaal is die wel, zo goed zitten de stoelen dat ik er mee wil blijven rijden (the long way home).
Wat betreft de motor, trekkracht in overvloed, effe pedaal omlaag en je wordt stevig in je stoel gedrukt, vooral boven de 2000 tpm.
rijgeluiden zijn er slecht op de achtergrond, als de muziek opstaat (ook zacht) is het lekker cruisen in alle stilte.
update mei 2007 na 17000 km
Ongelofelijke fijne wagen, enige minpuntje is de toegang tot de koffer, die is veel groter dan de opening toelaat, vele kleine pakjes gaan er makkelijk in maar niet een grote doos. evenzo op de achterbank, de deuropening is te klein om een medium grote doos op de achterbank te zetten.
Nog geen, dat zou wel erg zijn met een splinternieuwe auto.
2200km nu en de eerste haperingskes komen opdagen.
Reeds 3x zijn de instellingen van de computer weggevallen. dwz, de auto-instellingen zoals pinkers aan bij ontgrendelen of afsluiten. deuren automatisch op slot. zetels automatisch op juiste positie. hopelijk kan de dealer dit oplossen.
verder is het een fantastische wagen, rijdt heerlijk.
verbruik nu +/- 6,9 liter gemiddeld.
We zijn nu mei 2007 en de km stand is +17000
Na een update van de software rijdt de auto verder perfect, geen problemen meer met instellingen. Het verbruik is gedaald naar 6,0 liter gemiddeld. Het enige probleem waar volvo mee kampt is het feit dat de elektrische stoel niet altijd werkt zoals het moet. soms wel en soms niet. Het automatisch verplaatsen naar de ingestelde positie gebeurd niet altijd bij het ontgrendelen van de deur. Het manueel juist zetten door op de geheugentoets 1 of 2 of 3 te duwen werkt wel altijd. Volvo is daar reeds lang achter aan het zoeken. Na een reload van deze software heeft het 1 week perfect gewerkt en toen begon het terug fout te gaan.
Verder is het een perfecte wagen.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Volvo S40 - Occasion Aankoopadvies

Volvo S40 1.6D Momentum (2006)

Volvo S40 2.0D Momentum (2005)

Test: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm - Lexus IS 220d - Volvo S40 D5

Volvo S40 2.4 (2004)