Volvo S40 2.0 (1997)

Volvo S40

UitvoeringS40 2.0
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2003

Na ongeveer 6 maanden van intensief zoeken op het internet heb ik besloten een volvo s40 aan te schaffen. Qua veiligheid en specificaties kun je in deze klasse (en bouwjaar) volgens mij niet beter zitten. De 1.8 l versie kom je vrij vaak tegen op internet, de 2.0 l versie daarentegen een stuk minder.
De 2.0 l versie die ik heb aangeschaft was van veel luxe voorzien. Een door climate control aangestuurde airco (erg plezierig), cruise control (met + en - buttons), metallic lak.

Comfort:
Redelijk tot goed. Het onderstel is vrij sportief afgesteld waardoor de auto snel en strak reageert en bochten sneller kunnen worden genomen.
De keerzijde is dat hobbels en bobbels (te) goed te voelen zijn. Vooral verkeersheuvels moeten vrij langzaam genomen worden wil je niet uit je stoel vallen.
De stoelen zijn erg goed in te stellen en zitten voortreffelijk, met mijn lengte (1.92) nog nooit een pijntje gevoeld.
Wel vind ik de motor rond de 130 km/uur vrij rumoerig. Raar genoeg verandert dit nauwelijks als je sneller gaat rijden, had liever gezien dat dit meer lineair verliep.
De climate control en airco zorgen ervoor dat ook lange afstanden met 30 graden buiten prima kunnen worden genomen.

Comfort achterin:
Als de bestuurder vrij lang is en als gevolg daarvan de stoel vrij ver naar achteren heeft staan is er achter niet veel ruimte over voor passagiers.
De stoelen echter zitten erg goed en de middenarmsteun is erg plezierig.

Prestaties:
Prima, met de 2 l 140 pk motor kun je goed meekomen in het verkeer. Hij rijdt ongeveer 1:12 (zit veel stadsverkeer tussen).
Doordat de motor vrij krachtig is kun je goed in de hogere versnellingen blijven doorrijden. Was het vroeger noodzakelijk om in bochten terug te schakelen naar de 2, nu neem je die vaak gewoon in de 3.

Betrouwbaarheid:
Nog te weinig mee gereden om daar iets over te kunnen zeggen. Als ik het onderhoudsboekje bekijk, lijken er alleen maar banden te zijn vervangen.

Kosten:
Idem

Nog geen problemen ondervonden, vind het wel een beetje storend dat als de auto stationair staat te draaien en de airo aanstaat, de motor zo nu en dan hapert.