| Uitvoering | ES90 Single Motor Plus |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand laatst | 33.000 km |
Ervaring na dik 30000 km
Ik rijd deze auto sinds februari 2026 en heb inmiddels meer dan 30000 km gereden. Mijn vorige Volvo EC40 was mijn eerste volledige elektrische auto. Elektrisch rijden is in mijn situatie geen probleem, ik laad elke nacht thuis op en hoef dus niet vaak snel te laden onderweg. Wat mij positief bevalt van deze auto is het verbruik.. Ik zit momenteel met een gemiddeld verbruik op 15,6 kW/100km, dit is veel lager dan mijn vorige Volvo EC40. Wel is er een verschil namelijk dat mijn vorige auto een twin performance was en dit een single motor. Wel zijn er wat software issue"s geweest, maar na wat update's geen serieuze problemen meer gehad. Inmiddels heeft deze auto ook google Gemini als assistent wat erg prettig werkt. Het gemis aan knoppen wat veel mensen hebben, ervaar ik niet. Ik gebruik deze auto zakelijk en hoef niet vaak stoel en spiegels te veranderen, ook doe ik niet vaak de achterrammen open. Ik rijd veel snelweg kilometers en daar is deze auto zeer geschikt voor. Het parkeren gaat wat lastiger dan mijn vorige auto, wat wel logisch is met een lengte van 5 meter. Ook ben ik een paar keer in Duitsland geweest en ook Belgie, dan is de heen en weer reis meer dan 600 km en moet ik onderweg laden. Dit laden gaat met snelheden boven de 300kW, waardoor ik met een kleine 10 minuten weer verder kan richting huis. Ik laad dan ook niet meer dan noodzakelijk is om thuis te komen. Kortom, zeer tevreden met deze auto.