Volvo C70 Convertible 2.4 T (2002)
Uitvoering | C70 Convertible 2.4 T |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Eindelijk
Morgen is het zover; na 25jr rijbewijs mn eerste eigen cabriolet.
Ik zal proberen mn keuzes te delen maar jullie ook op de hoogte houden van het wel en wee met deze Volvo.
Eind 2018 was het na een vervelende periode tijd om voor mezelf een concreet spaardoel te benoemen. Na inmiddels 2x een F1 weekend bijgewoond te hebben tijd voor de volgende grote aankoop.. een cabriolet!
Welke auto's hebben de revue gepasseerd en zijn het om meerdere reden niet geworden:
- Saab 93 cabriolet; de echte classic is inmiddels te duur dus hierbij eerste alternatief. Auto tordeert flink en wat is er veel zooi te koop. Pluspunten zijn de grootte van het interieur en de fijne, turbo, motoren.
- BMW Z3; auto veroudert nu ineens heel snel. Wel de leukst sturende. Klein
- Audi Cabrio; vrij veel aanbod. Wel vaak meerdere eigenaren en onduidelijke onderhoudshistorie. Electrische kap zorgt regelmatig voor dure reparaties. Wel een van de mooiste naar mijn idee.
En dan de Volvo C70.. verwachtte dat deze boven budget zou zijn maar toch geslaagd.
- Blauw metallic + beige leer
- Wel een 5cylinder niet de T5
- Ruim interieur inclusief kofferbak
- Goede zit met weinig wind. Zelfs zonder windschot alhoewel ik die wel bijbesteld heb
- Snel genoeg maar tegelijk rustgevend
- Technisch in zeer goed staat inclusief nwe distributie, remmerij, banden
- Mooie klassieke cabrio al is dit natuurlijk smaak ;)
Ik ga dan ook maar duimen voor een mooie zomer en zal zoals gezegd mn ervaringen delen.
Mochten er nog adviezen, vragen of anderszins zijn.. welkom!
Nu nog zomer
Na het ophalen begin juni inmiddels een paar weken in het bezit van de Volvo.
Op dit moment probeer ik elk weekend zodra het droog is de kap open te gooien en zowel mn moet-kilometers als de zondagsritjes lekker open af te leggen. Al wel ontdekt dat ook 25gr vol in de zon best warm is en mn haar wat dunner wordt ;)
Wel zijn er een aantal punten waar ik of aan moet leren wennen of mee terug moet naar de dealer tijdens de garantie;
- de airco werkt niet; lampje gaat keurig branden, systeem is op druk en gevuld maar de compressor slaat niet aan.. En ja heb dit zelf gemist tijdens de proefrit cq heb niet helemaal duidelijk voor mezelf of ik dit gecheckt heb..
- inmiddels een windschot besteld want dan kan nog wat vaker de kap open..
- Zal ik pakeersensoren achter laten inbouwen? Zeker met de kap dicht heb ik geen idee waar de auto ophoudt en ja dat ligt ook aan mijn parkeerskills..
- Rubber boven voorruit laat los / klapt dubbel; de voorruit is in 20jr ongetwijfeld een keer vervangen maar dit is wel een punt van aandacht waar ik snel wat mee moet want de kap is waterdicht maar de voorruit niet!
- En ja.. misschien had ik even moeten wachten met het digitaliseren van mijn cd's een paar jaar geleden..
Nu, zaterdagochtend 18gr eerst lekker met een omweg naar de supermarkt ;)