Volvo 480 Turbo (1991) #3
Uitvoering | 480 Turbo |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De Volvo 480 Turbo is een echte rijdersauto, snel, een wegligging als een trein maar toch niet te straf en dus ook nog redelijk comfortabel. Je kan er snoeihard mee de bocht om, dit komt mede doordat Lotus mee heeft gedacht over het onderstel. Tevens is de Volvo 480 volgestopt met de nodige technische snufjes zoals, follow me home verlichting, ruitenwissers die automatisch bij volgas van interval overgaan op gewone stand en nog meer van dit soort zaken. Verder zijn nagenoeg alle opties standaard op de auto aanwezig. Dit is dan ook gelijk een van de min punten van de Volvo, het elektrisch systeem is niet een van de betrouwbaarste dit geeft regelmatig de nodige ergernissen. Meer verder blijft het een geweldige auto waarvan er steeds minder van over blijven, de toekomstige klassieker in spe.
Zoals hierboven al is aangegeven is het elektrisch systeem niet een van de sterke punten van de Volvo 480, bij mij bijvoorbeeld weigert de snelheidsmeter nog wel eens, al moet ik zeggen dat dit sinds de aanschaf van mijn huidige turbo wel mee valt. Met mijn vorige ES had ik meer problemen, kapotte raammechnismen, schakelaar ventilator, uitvallende snelheidsmeter, uitvallende boardcomputer. Ook willen bij de typen voor bj 1990 de wielkasten nog wel eens gaan roesten.