AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Volvo 480 ES 2.0i GT (1995)

Volvo 480 ES 2.0i GT (1995)

Uitvoering480 ES 2.0i GT
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2010

ERVARING
Na mijn studie afgerond te hebben was ik op zoek naar een sportieve, comfortabele, (enigszins) zuinige en betaalbare auto. Het is de Volvo 480 2.0i GT geworden. Ik heb slechts €1600,- voor de auto betaald. In eerste instantie schrok ik wel van de hoge kilometerstand, maar na een proefrit gemaakt te hebben was ik meteen verkocht, wat een fantastische auto! De auto heeft echt alle denkbare luxe aan boord, denk aan bijvoorbeeld: alarmsysteem, airco, stoelverwarming, in hoogte verstelbare stoelen, elektrisch verstelbare spiegels, oliedruk meter, voltmeter, digitale boordcomputer, elektrische ramen en zelfs sleutelgat verlichting.

De auto is dankzij zijn lage gewicht (950kg) redelijk vlot met zijn 2.0i motor. Het verbruik is ook heel acceptabel met 6,9 liter/100 km (snel weg) en 8,0 liter/100 km (stad). De wegligging is sportief maar blijft comfortabel.

De auto rijdt zeer comfortabel ik ben er mee op vakantie geweest en heb probleemloos 1400 km op een dag gereden. De stoelen bieden genoeg steun en zijn uitgebreid te verstellen.

KOSTEN
Toen ik de auto kocht was het enige mankement wat ik kon ontdekken het kunststof van de achterlichten wat nogal poreus is geworden waardoor het er dof uit gaat zien en gemakkelijk beschadigd. Inmiddels heb ik deze vervangen, dit is niet goedkoop (€150,- p/st). De auto ziet er nu wel weer keurig uit.

Verdere kosten die tot nu toe aan de auto heb gehad is een kapotte koplamp motor. Dit heb ik bij een Volvo garage laten repareren kosten €405,-.

Sub-reacties inklappen
Hallo,

Heeft u ook foto's van de Volvo 480?
Ikzelf heb dit altijd mooie auto's gevonden, alleen als er iets kapot gaat duur om te laten repareren.

Grt,

Mark
  • 0
Schitterend. Zeer zuinig op zijn. Absolute klassieker in spe.
Goededag,

Deze Volvo 480 ziet er perfect uit! Ik zou h'm als ik u was heel erg zuinig op zijn en helemaal oprijden.

Grt,

Mark