Volvo 480 ES (1987) #2
Uitvoering | 480 ES |
Bouwjaar | 1987 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na goede ervaringen met mijn vorige auto, ook een Volvo, was ik op zoek naar een leuke opvolger.
Deze kwam ik via het internet tegen en stond in Bladel. Op een woensdag 400km gereden om de auto te kunnen bekijken, op vrijdag 3 februari de auto opgehaald.
Nu dus 1100km verder en nog steeds blij met de aanschaf.
Deze is gelukkig een stuk minder dorstig dan mijn vorige auto, bij een rustige rijstijl kan ik 5,6 liter op 100 km halen.
Wanneer je echt zuinig wilt rijden, dan moet je met 85km/u achter een vrachtwagen gaan rijden, verbruik ligt dan rond de 4,5 tot 5 liter per 100 m.
Wat wel een bekend punt is bij deze auto’s, dat zijn de wielkastranden aan de achterzijde. Ook bij deze auto was dit het geval. De wielkastranden van de voorzijde kunnen ook aan de achterkant gemonteerd woren. Er moet dan wel wat gelast en geslepen worden.
Ik heb er 2 maanden lang van Almere naar Hoofddorp (100km p/d) mee gereden en het enige wat ik moest doen, was tanken!
Voor de zekerheid wel weer de olie, bougie’s en accu vervangen, dit zijn de kosten niet echt en daardoor rijdt hij veel beter.
Ik merk soms dat de auto voor mijn gevoel nét even wat vermogen tekort komt, dit is dus ook de reden dat wanneer ik tijd heb deze ga monteren. Het gaat om een vermogenswinst van ongeveer 20-40pk, afhankelijk van hoe je alles insteld. De kleppen worden dan ook gesteld, distributieriem vervangen en sportschijven gemonteerd. Ook gaat er binennkort een verlagingssetje onder, 50-70mm.
Wat 1 van de grootste verschillen is volgens mijn vriendin, in deze auto moet je je laten vallen, bij de Volvo 360 stapje je lekker hoog in.
Roest bij de wielkastranden, verholpen door 2,5 dagen te lassen, slijpen en plamuren.
Binnenkost ook foto’s van het resultaat.