Volvo 440 1.8i (1994)

Uitvoering440 1.8i
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2004

Ervaringen
Deze auto heb ik voor een prikkie (1000 euro) gekocht van een familielid. Er was nog wat achterstallig onderhoud, maar dat wist ik op voorhand. In vergelijking met mijn vorige auto’s (Mitsubishi Lancer 1.5 glx) en een Corolla was dit toch wel wat meer luxe. De motor loopt als een zonnetje en is vrij zuinig. 1 op 12 minimaal, maar meestal 1 op 13/14. Enige minpuntje vind ik de kraakjes in het interieur her en der. Verder een prima auto.
Al met al een vrij goedkope auto om te rijden. Gewicht is lager dan je verwacht en verbruik ook. Zie onderstaande lijst met mankementen voor onderhoud. Ik rijd ongeveer 3000 km per maand.

UPDATE: Na een inbraak waarbij 2 deuren zien vernield en een onverlaat die tegen me auto is geknald terwijl hij geparkeerd stond is de auto 2 x total loss verklaard. Gelukkig heb ik alles zelf kunnen repareren voor weinig geld. De voorwielophanging (stuurkolom, fusee, stabilisatorstang etc was allemaal kapot).

Afgezien van deze tegenslagen is de auto verder prima in orde. Alleen de waterpomp lekt minimaal (kost 25 euro op de sloop, maar is lastig inbouwen... ik wacht nog ff af). Verder heb ik het idee dat de verdelerkap/bougiekabels hun beste tijd gehad hebben. Bij APK moesten handremkabels en achterremmen vervangen worden. Voor de rest dus probleemloos.

Nieuwe uitlaat en distributieriem = standaard onderhoud.

Verder had ik wat problemen met schakelen. Nieuwe versnellingsbakolie heeft dit opgelost. (45 euro)

De motor had af en toe de neiging af te slaan bij het intrappen van de koppelling. Dit bleek een defect vacuumslangetje te zijn. (30 euro)

Portiergreep los (5 euro)
Lampje asbak (2 euro)
Speling op stabilisatorstangkogel (afkeur APK)
Handremkabels slecht.
Achterremmen vervangen.