Volvo 440 1.8i (1994)
| Bouwjaar | 1994 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 100.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na vele uitstapjes naar andere merken, heb ik weer een Volvo, waarom?
De Volvo 440 is een fijne auto, veel comfort en veilgheid voor weinig euro’s.
Dit type heeft weinig accessoires, maar wat er niet op zit kan ook niet stuk, alleen getint glas had van mij wel standaard gemogen.
In deze 440 ligt een 1.8i motor, deze geeft voldoende trekkracht en is lekker stil op de snelweg. De remvertraging en stuurbekrachtiging zijn prima. In een Volvo investeren, is investeren in je eigen veiligheid. Jammer dat deze auto’s zo ondergewaardeerd worden.
Ja elk merk heeft zijn onhebbelijkheden, deze had na 3000 km al het stuurhuis lek, met een 2e hands stuurhuis was ik voor 350 euro klaar. En de distibutieriem met de spanrol en geleiderol laten vervangen voor 290 euro.
Ja het kost niet weinig, maar wat ik al zei; met Volvo inversteer je in je eigen veiligheid.
Update;
Ondertussen 20.000 km verder, alleen de achterdemper, verdeelkap en 2 voorbanden vervangen
Het lampje van de lambda-sonde heeft 1 keer gebrand is uit gegaan en nooit weer gebrand.
Update 14-03-2005, 124000 km
APK & grote beurt, APK goedgekeurd, bij de grote beurt eigenlijk ook geen bijzonderheden, als een paar nieuwe bougies filters en olie.

Nu bijna zeldzamer dan een Ferrari: de ooit populaire Opel Vectra en Volvo 440 in een dubbeltest

Deze Volvo 440 'Estate' is een bijzondere Nederlandse creatie - In het Wild

Volvo 440 - Op de rollenbank

Volvo 440 1.9 Turbo Diesel (1995)