Volvo 340 DL 1.4 (1988)

Volvo 340 DL 1.4 (1988)

Uitvoering340 DL 1.4
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf2005

Op zoek naar een voordelige auto voor de wintermaanden omdat mijn Simca youngtimer niet van wegenzout houd, kwam ik deze Volvo 340 Sedan vario tegen. De vorige eigenaar had hem van de 1e eigenaar die de auto tot 1998 trouw bij de Volvodealer had laten onderhouden. U raadt het al, deze Volvo is nog in een fraaie staat.
Zeker het interieur. De bordeaux rode lak is wat verweerd maar een goede poetsbeurt deed wonderen. De auto verbruikt behoorlijk wat benzine maar rijdt heel stabiel en je voelt je echt veilig. Sturen is goed voor je spierballen, maar de automaat is weer super! Je bent (bijna) altijd het snelst weg bij de stoplichten.
De auto is ruim en comfortabel en de kachel subliem.

Kortom: ik denk dat ie nog wel even blijft, tenzij de apk te duur uitvalt.
Verwacht ik eigenlijk niet...

Startmotor vervangen, was defect. (133000 km)

Carburateur stationair wat hoger afgesteld, liep wat onrustig.

Wat komt eraan: lichte roestvorming dorpel links, misschien een probleem voor de apk?
Ik verwacht het (nog) niet.
Balanceren voorbanden, trillingen bij 125 km per uur, moet je dus gewoon niet rijden!