Volvo 240 Polar 2.3 Estate (1992)
Uitvoering | 240 Polar 2.3 Estate |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Tijdelijke auto
Nadat donderdagnacht mijn BMW 530xd was gestolen, heb ik zaterdag meteen een V70 besteld. Dan heb je nog een probleem; waar moet je die twee maanden in rijden? Mijn vrouw is die tijd nog met zwangerschapsverlof dus ik kon óf haar panda nemen of voor die tijd iets anders kopen. Iets goedkoops en iets goeds. Ik ging voor de tweede keuze; heeft mijn vrouw wat meer mobiliteit en kan ik lekker rommel maken in mijn auto
Al snel ging mijn keuze uit naar een 240 super polar. Dit zijn goede, ruime en luxe auto's.
Zaterdagmiddag even op internet gekeken, en er stond een mooie bij een particulier in Limburg. Ik heb de beste man gebeld en ik mocht hem meenemen voor €1.500, een koopje vind ik.
Zondag samen met een maat naar de plaats van bestemming gereden en de auto gekocht. De volgende opties zitten er op:
Rode auto met zwart leer
-leer
-airco
-stoelverwarming
-trekhaak
-electrische ramen
De rijervaringen volgen nog. Paul
500 kilometers gereden: ervaringen:
Ik heb vandaag ruim 250 kilometer gereden, waarvan ook ruim 200 op de snelweg.
Ik ben op huizenjacht geweest in Brasschaat, aangezien wij onze kinderen in een rustige omgeving en in een wat groter huis willen opvoeden. Ook wilde ik de auto graag aan mijn vader laten zien (ook in Brasschaat) omdat wij vroeger ook een paar 240's hebben gehad. Mijn vader zijn woorden waren onder andere "goede wagen!", "geen roest" en "uniek!". Ik heb hem ook een ritje laten maken en hij vond hem ook rijden als nieuw.
Maar goed, hoe rijdt zo'n auto?
Zo'n auto rijdt super! 140 is geen probleem. Wel veel last van windgeruis. De 240 schakelt nog heel goed en de koppeling doet zijn werk ook goed. De auto heeft 1500 kilometer geleden nog een grote beurt gehad met nieuwe remmen (alles), banden en een uitlaat. Remmen is dus ook geen probleem.
Verschillen tussen de 530xD en de 240:
De auto's hebben weinig gelijkenissen. Niet raar natuurlijk, de 240 is ruim 13 jaar ouder. Als ik het zo bekijk vind ik de 240 een topkar. Je komt gewoon echt niks tekort.
Vragen zijn welkom over de auto en ik zal binnenkort weer wat ervaringen (na de 300.000) met jullie delen. Mvgr Paul