Volvo 240 GLE 2.3 Estate (1993)

Volvo 240
Volvo 240 EstateVolvo 240 EstateVolvo 240 EstateVolvo 240Volvo 240Volvo 240Volvo 240Volvo 240 - interieur

Uitvoering240 GLE 2.3 Estate
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2004

Het blijft een feest om juist in dit type Volvo te rijden. De absolute tegenpool van menig (modern) automobiel. Vormgeving blijft grandioos, ook anno 2004. De stoelen zitten meer dan voortreffelijk, trouwens, het algehele comfort spreekt mij zeer aan, ook na zeer lange ritten nog steeds fris uit de 240 stappen, dat vind ik knap van Volvo. ABS, airco, elektr. ramen, toerenteller, metallic lak, licht metalen velgen, automatische nivo-regeling, het zit er allemaal in/op, althans, bij mij. In deze tijd reeds heel gewoon, in de 240 tijd waren dit nogal kostbare extra"s (alleen de airco was geloof ik al een hele dikke 6000,= gulden). Weliswaar extra"s die het leven in de 240 nog aangenamer maken maar ook zonder deze extra"s blijft het een heerlijke auto, zeker met de 2300cc inj. motor, deze heeft vooral meer trekkracht (koppel) t.o.v. de 2.0 versie, kan handig zijn. Maar goed, vooral dus geschikt voor de wat bedaagde rijder, jong of oud, en zeker niet voor de gil - schreeuw - ’ik wil harder’ rijders onder ons. Hoe dan ook, met deze station wil ik nog steeds gezien worden, en ik hoop velen met mij. Aan de 240 zal het niet liggen, ze zijn n.l. zo trouw als een hond, wel goed voor zorgen natuurlijk.

Voor: Comfort
Robuust
Degelijk
Veilig
Bagage RUIMTE
Heerlijke zit
Gaat lang mee, met juiste onderhoud
Vormgeving!

Tegen: Brandstof verbruik

Tot op heden geen enkele.