Volkswagen Touran 1.9 TDI 100pk Highline (2003)
Uitvoering | Touran 1.9 TDI 100pk Highline |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
VW Touran 1.9 TDI
De VW Touran,
wat een geweldige tour auto want jawel hij heeft zijn naam qua rijgedrag dik en dubbel verdiend.
Maar er zijn nog al wat plus en min punten aan deze auto en ik hoop dat dit absoluut verbeterd is bij zijn vervolg versies.
Toen ik besloot deze auto te kopen, had ik internet afgestruind om zoveel mogelijk informatie op te doen, met name de negatieve ervaringen. Ik moet zeggen, dat waren er nog al wat(?). Maar toch rekening houdend dat al deze elende mij niet allemaal hoefd te overkomen. Helaas moet ik nu zeggen dat ik een van de zwaarste beoordeelde forums naast die van mij kan leggen en weinig verschil kunt zien.
plus punten;
- heerlijke stoelen met goede steun en niet moe na een rit van 1100km.
- uitstekende weg ligging!!!
- alles bij de hand, knoppenbediening
- radiogeluid daar zeg je U tegen, een perfecte klankkast!
- opbergruimte in overvloed
- uitermate goede auto voor drie kinderen achterin waarbij drie kinderzitjes gebruikt worden (geen enkel probleem)
Min punten;
- Turbo vervangen (€1700)(jammer dat de VW dealer dit niet heeft zien aankomen, na herhaaldelijk geklaagd te hebben)
- aandrijfassen vervangen (inclusief montage voor ruil assen €1220)
- Tweedelig koppeling vervangen (€1270)
- hydraulisch koppelingsysteem vervangen, waanvan doorgeefpomp en ontvangpomp (€615)
- Lmm (lucht massa meter) vervangen(€160)
- richting aanwijzerhendel vervangen ivm niet meer functioneren van de cruise control. (€290)
- motor stotterd bij stationairloop, geen enkele dealer die dit heeft kunnen verhelpen (alle sensoren vervangen met geen resultaat).
Al met al een slordige €5200, en dan heb ik het niet over onderhoud, maar puur onderdelen.
Gezien deze kosten gedurende 60.000km mij heeft belast, kun je wel na gaan dat, ondanks zijn geweldige rijgedrag ik goed ziek werd van deze auto. Wetende dat ik hiervoor twee Octavia's gereden heb zonder enkele problemen.
Mijn conclusie is dat ik enorm teleurgesteld ben in zo'n fijne auto en zoals ik al eerder vermelde, hoop ik dat deze kinderziektes er geheel uit zijn en ga ik hier ook vanuit. Want eerlijk is eerlijk, zijn uitstraling, rijgedrag en functionaliteit zouden bij dit verhaal hem compleet misstaan!
Maar na mijn ervaring kun je wel nagaan dat ik inmiddels een Octavia Business line 1.9TDI gekocht heb waarbij ik weer verlang naar dat oude betrouwbare financiële gevoel.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Volkswagen Touran 1.4 TSI Optive II AIRCO/cruise
- 2006

Volkswagen Touran 1.6-16V FSI Athene | AUTOMAAT | Nieuwe Banden | APK Nieuw | Navigatie | Cruise Control | Trekhaak
- 2004

Volkswagen Touran 2.0-16V FSI Trendline TREKHAAK / CLIMA / CRUISE / ELEK RAMEN / GOED ONDERHOUDEN / APK 01-2026
- 2004