Volkswagen T-Roc 1.5 TSI 150pk Oranje Edition (2024)
Uitvoering | T-Roc 1.5 TSI 150pk Oranje Edition |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Comfortabeler dan gedacht
Na 4 Citroëns overgestapt naar Volkswagen. De reden is het trekgewicht. Hedendaagse Citroëns mogen 1.250-1.300 kg. trekken en dat is net te krap voor een caravan. Dus op zoek gegaan naar een auto met een hoger trekgewicht én automaat die qua prijs een beetje in de buurt blijft van de C5 Aircross. Het betreft dus een 1.5 motor met DSG die 1.500 kg. mag trekken. Over de motor en bak ben ik tot nu toe tevreden. Voldoende vermogen en trekkracht en niet rumoerig. Waar ik wel in heb moeten leveren is op binnenruimte. De C5 is net iets ruimer maar meestal ben ik de enige inzittende. Er is wel weinig opbergruimte, het dashboardkastje is niet al te groot en het opbergvak onder de armsteun is ook ondermaats. Door de lifehammers in de portiervakken kun je daar ook weinig kwijt. Wat ik ook mis is een 12V-aansluiting in de kofferbak. Het verbruik is tot nu toe 1:14,45, iets zuiniger dus dan de C5 Aircross. Aan de adaptieve cruisecontrol kan ik nog niet echt wennen. Hij kijkt naar mijn beleving te ver vooruit en gaat al inhouden als de auto voor je nog ver weg is ook bij de langst ingestelde tussenafstand. Bij filerijden is het wel ideaal, hij blijft keurig volgen. Conclusie: tot nu toe niet ontevreden. Ben wel benieuwd hoe het straks met een caravan zal gaan.