Volkswagen Polo 1.6 TDI 95pk Comfortline (2018)

Uitvoering | Polo 1.6 TDI 95pk Comfortline |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
De Nieuwe VW Polo
Vandaag is eindelijk de dag dat ik de nieuwe auto kan ophalen. Ik heb een lange tijd moeten wachten omdat de Diesel in combi met Active Info Display iets langer duurder, maar kan je inmiddels wel vertellen dat het wachten het dubbel en dwars waard is!
Wat heb ik besteld:
VW Polo 2018 Diesel 1.6l 95pk & 252nm.
Type: Comfortline
Kleur: Metallic Reef Blue
Opties: Executive pakket, Model- & motoraanduiding op achterklep laten vervallen, Lendensteunen in voorstoelen, verstelbaar, Digitaal intrumentenpaneel (Active Info Display), Spiegelpakket, Airconditioning, automatisch (Climatronic).
Ik zal volgende maand weer een update gegeven, dan ben ik inmiddels 5000km verder.
De eerste 8000km
De eerste dikke maand is voorbij en heb inmiddels 8000km gereden. Ik kan alleen maar omschrijven dat dit een geweldige auto is geworden! Rijdt super! comfort is super! leuke opties en zeker de Actieve Info Display is een aanrader! (heb wat extra foto's toegevoegd)
Ik moest wel wennen aan de ACC (adaptieve cruise control). Ik had zelf nog niet gereden met een ACC en het is best wennen, eerste paar keer dacht ik dat de auto mij dood wou hebben. De auto remt net iets sneller dan ik en dan trap je een een lege pedaal in, vervolgens laat de auto zijn rem los en dan hakt die van je zelf er nog eens in... er zijn best wat instellingen en je kunt de gevoeligheid etc. zelf instellen. Inmiddels na 8000 km de instelling wel gevonden wat voor mij het prettigste werkt.
Ik had in het begin gelijk al een krakende/piepende koppeling. Bleek dat er verkeerde smeerolie is gebruik, gelukkig niks ernstigs. Echter kreeg ik wel een vervangende auto mee (Lease). Dit was de huidige VW golf - comforline. Ik was verrast hoe dichtbij de VW Polo is gekomen bij de huidige model Golf. Qua rijgedrag.. tja niet echt te merken. Qua afmetingen is groter, kofferbak iets groter maar om 5k extra te betalen? nee, de VW Polo is dan een zeker goed alternatief. Ben wel benieuwd naar de nieuwe VW Golf later dit jaar....
Wat is een must op de auto? (ieder voorzich natuurlijk ;-) )
- Actieve Info Display (i.c.m. Executief pakket)
- Climatecontrol.
- Lennensteun (zonder krijg je last van je rug)
- Arm Steun
De eerste grote beurt
Vandaag is de dag dat de volkswagen polo de eerste beurt heeft gekregen. De eerste km's zijn zeer snel gegaan, vanaf 2-2 tot nu 17-7 30000km gereden. Dit geeft mij nu ook de gelegenheid om eens een ruimere review te geven over de auto.
Comfort;
De auto rijdt heerlijk, strak en zelfs zonder sportonderstel leuk in de bochten. De stoelen zitten goed, echter als je zonder lennensteun in deze stoelen gaat zitten ga je dit bij een lange rit, dit meteen merken in je onderrug, gezien ik de stoelen best belangrijk vindt heb ik de comfort stoelen genomen met als optie de lennensteun. Heb inmiddels best wat (lange) ritjes gereden en komt er nog zonder pijntjes uit!
De climate-control werkt uitstekend! alleen moet je de temperaturen even mee spelen, 21c is soms te koud en 22 is dat net te warm. Staat nu voornamelijk op 21.5c en lijkt goed te werken, alles lager dan 21c is voor mij te koud!
Ruimte:
Vergeleken met de C4 Cactus lijkt de Polo toch wat kleiner alleen dat is gelukkig niet waar. Hier en daar is de Polo wat breeder en langer. Alleen de kofferbak is wat kleiner qua inhoud, we zijn inmiddels met zijn 4e (2 volwassenen & 2 kindersn) op vakantie geweest en merk je wel dat deze wat minder diep is dan de C4 Cactus. Echter alles paste er in en konden met zijn alle nog normaal zitten!
Motor:
Het is een heerlijke 1.6 pitter met 95 pk, koppel is voldoende aanwezig en gaat goed met het verkeer mee! Enige wat ik wel irritant vindt is dat bij de 130kmp een vervellende bromtoon te horen valt. Dit is bij een toerental van 2100 t/m 2300 tpm. Meer personen met deze klachten??
Entertainment:
de actief info display is een ware genot! wat mij betreft een must have! ik zou niet anders meer willen, je heb zo veel opties en instellingen die je kan bekijken dat ik best vaak de zaken aanpas. Navigatie op vol scherm tijdens het rijden is ideaal! zeker in een gebied waar je nog nooit bent geweest!
Verder heb ik inmiddels applecarplay en andriod geprobeerd, als je een actief info display hebt raad in het af. Je kunt deze niet laten weergeven op je actief info display. Als je deze optie niet hebt vind ik persoonlijk de applecarplay het beste werken qua navigatie, whatapp, spraakbesturing. Andriod lijkt nog wat in de kinderschoenen te staan en werkt niet al te best.
Het geluid, tja... voor een standaard stereo met best wel wat opties om te kunnen veranderen is het goed.
Update! 50000km's!
De km's gaan snel! en ben inmiddels de 50000 km voorbij gevolgen! De auto doet het goed en is na de eerste grote beurt sneller geworden! Wat ze gedaan hebben is voor mij nog een raadsel maar motor is soepeler en stiller. De brom rond de 2200 toeren is inmiddels ook verdwenen, blijkbaar moest er iets inrijden...
Enige nadeel is wel dat ik via het RDW een brief heb ontvangen met een prachtige sticker die ik op mijn dashboard moet plakken die ons herinnerd dat er achter in het midden niemand mag zitten! Das best wel lastig aangezien er toch wel eens iemand mee rijdt!
Maar ben ik nog steeds tevreden? ja dat ben ik zeker! en hoop er nog vele km's mee te rijden!
UPDATE 01-01-2019: Er is een oplossing vanuit de Volkswagen gekomen, inmiddels is deze hersteld! er kunnen weer vijf personen in de auto!
Hiep Hiep Hoera, auto 1 jaar!
vandaag is de Polo precies 1 jaar op Nederlandse kenteken! Er waren wat kleine dingetjes afgelopen jaar maar dat heeft er niet voor gezorgd dat mijn fun in deze auto ben verloren! integendeel zelf! ben zeer tevreden over deze auto.
enige waar ik blijkbaar niet aan kan wennen is de adaptieve cruisecontrol!
Hij heeft net zijn 60000km beurt weer gehad. Software update gehad voor actieve info display en navigatie en kan er weer fris en fruitig tegen aan!
Aangezien het zo snel gaat, en de auto bij 140000km weer moet inleveren, toch weer aan het rondkijken naar een opvolger! Denk toch dat ik stiekem weer een Polo neem, maar dit keer een Highline 1,6 diesel DSG, met actief info display, PDC voor en achter. en tja moet adaptieve cruisecontrol maar voor lief nemen :-)