Test: Hyundai i20 vs. Opel Corsa vs. Volkswagen Polo

Geen adempauze

Hyundai i20 - Volkswagen Polo - Opel Corsa
AutoWeek 6 2021
AutoWeek 6 2021

Je leest het in AutoWeek 6 2021

De Koreanen zetten hun opmars door. Ook al doet Hyundai het in Nederland niet zo goed als concerngenoot Kia, het merk is zeker niet minder ambitieus. Zo is daar een gloednieuwe i20, die qua techniek niet onderdoet voor merken met meer historie. Maar maakt hem dat beter dan twee sterke Duitsers?

Hoewel Hyundai furore maakt met elektrische modellen als de Kona en er een compleet nieuwe elektrische Ioniq-lijn in de startblokken staat, wil dat allerminst zeggen dat het merk het bestaande deel van zijn portfolio negeert. Waar sommige automerken hun strategie wijzigen door bepaalde modelreeksen te schrappen, doen de Koreanen dat anders. Ze houden in stand wat er al is en de rest komt daar gewoon bij. Neem het A-segment. De Europese merken gaan er mee stoppen, terwijl het Hyundai-concern gewoon de Kia Picanto en Hyundai i10 blijft voeren. En dat zijn dan ook niet geheel toevallig de topauto’s binnen hun segment.

Een klasse hoger zit Hyundai ook bepaald niet stil. Het B-segment is natuur- lijk wel even van een ander niveau en met modellen van zo’n beetje elke grote speler is het geen arena waarin Zuid-Korea tot op heden bij de top hoorde. De i20 was evengoed een fikse verbetering ten opzichte van de fletse Getz, en vooral de tweede generatie i20 was een grote stap voorwaarts. Maar met concurrenten als de Volkswagen Polo, Renault Clio, Opel Corsa, Ford Fiesta en Peugeot 208 is dit geen speelveld waarin je simpel naar de koppositie wandelt. De vekoopaantallen zijn hier evenwel zo hoog, dat het loont om een sterke speler in te zetten. Daarom is er al na zes jaar een gloednieuwe, derde modelreeks. Dat is relatief snel en het geeft aan dat ze in Seoul allerminst een adempauze inlassen om zich te concentreren op de huidige, elektrische wedloop. Gezien deze ambities pakken wij de nieuwe Koreaan niet met fluwelen handschoenen aan, maar confronteren hem met twee sterspelers die al decennia bepalen wat de standaard is in de compacte klasse: de Opel Corsa en de Volkswagen Polo. Laatstgenoemde krijgt spoedig een facelift, maar dat vormt hier geen beletsel.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

PRIVATE LEASE Hyundai i20

Gerelateerde forumtopics