Volkswagen Polo 1.4 100pk Highline (2003)

Volkswagen Polo
Volkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen PoloVolkswagen Polo - interieur

UitvoeringPolo 1.4 100pk Highline
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Mijn Polo Highline 100 pk is een erg luxe; mistlampen, lichtmetaal, leren stuurwiel, pookknop en handremgreep, sportonderstel (...) Is nu net ingereden en gaat als de brandweer. De auto is lekker stug, stuurt wel een beetje (te?) licht. Erg handig (met name op de snelweg) is de mogelijkheid om drie keer te knipperen door middel van een klein tipje aan de richtingaanwijzer. Regensensor en automatisch dimmende spiegel bevallen goed. Het geluid van de standaard 8 speakers is best goed, alleen kunnen ze iets hogere volumes schijnbaar niet goed hebben, achter kraken ze af en toe al. Ze zijn ook niet zo groot als de (voor-)speakers van de vorige Polo. De spiegelhuizen zijn werkelijk fantastisch vormgegeven, net als de hele auto eigenlijk. Door het sportonderstel en het optionele 15 inch lichtmetaal ziet ie er erg gaaf uit, zeker in de kleur rosewoodred. Het is toch een beetje een scheurbakkie. En dan is het wat minder erg dat ie met 140 op de cruise control toch al bijna 4.500 toeren draait in de vijfde versnelling. Gemiddeld 1 op 11,5 à 12 is ook niet echt slecht, gezien de vele snelwegritten en de snelle acceleraties. Hij schakelt echt tien keer beter dan de vorige Polo. Ben ook blij dat ik niet zo"n huis-tuin-en-keuken-Polo heb besteld als die basis of comfortline-gebakkies met die ielige bandjes. En hij is natuurlijk honderd keer gedistingeerder dan een ordinaire Seat Ibiza. Ik ben er erg tevreden mee, maar zal bijhouden hoe het gaat. Wat overigens leuk is, is dat de 1200-Polo"s heel lelijk 1.2 achterop hebben staan. De 1.4 75-pk heeft dan 1.4 achterop. Mijn 1.4 100 pk heeft heel subtiel 16v achterop. Nooit laten weghalen ! Of juist verwisselen voor SDi of 1.2...

Bij aflevering ontbrak kentekenplaat voor aanhanger. Toch wel handig als je een trekhaak hebt besteld. Verder niets dan lof over de dealer. Omdat de dealer geen Polo 100 pk had, mocht ik gratis een ruim uur sturen in de zwarte Polo Highline 100 pk met sportonderstel van de importeur, exact dezelfde als enige tijd geleden werd getest met de Seat Ibiza 1.4 sport en die foeilelijke MG. Ik vond dat echt service. En dat op zaterdagmiddag om half drie.

7,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo