Volkswagen Polo 1.0 TSI 115pk Highline (2018)
Uitvoering | Polo 1.0 TSI 115pk Highline |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
heerlijke auto
top wagen , vele malen beter dan de vorige polo.
wat kleine puntjes:
1. stuur stond niet recht
2. coating glazen schuifdak was beschadigd>
3. Beats audio niet in reservewiel
4. speakers achterin slechte kwaliteit
stuur is netjes recht gezet
dak is vervangen
beats gaat worden aangepast en wordt net als bij de ibiza in reservewiel gemonteerd ( hopelijk bij allemaal)
Speakers gaat men vervangen ( ook hopelijk bij allemaal)
je geeft niet zomaar bijna 500 euro uit voor goede geluidsset.
verbruik gaat steeds beter, maar is normaal bij nieuwe auto, is momenteel ongeveer 1:20.
mooi weer
nu met het mooie weer is het fantastisch om met zo'n open dak te kunnen rijden, geeft toch een extra luxe gevoel bij mij.
ondertussen is het dak vervangen en is de Beats sub in het reservewiel gedeelte geplaatst, speakers achterin (blik geluid) gaat nog even duren ligt bij VW groep, waarschijnlijk is er een fout gedaan bij montage van alle beatssets ( volgens de dealer) en moet dit in de wereldwijde mode gedaan worden voor het overal wordt aangepast/ vervangen.
neem geen BEATS
speakers achterin zijn inmiddels door dealer vervangen ( pon wilde hier niets in betekenen) maar geluid is niks beter dan vorige speakers, ik raad dan een ieder ook aan niet voor beats audio te kiezen want voegt weinig toe , geluid standaard is prima in de polo. je verwacht voor zoveel extra geld en gerenommeerd merk als "beats"wel een fantastisch geluid maar niks is waar zonde van je geld blijkt dus achteraf!!!
Polo rijdt fantastisch nog geen aanmerkingen op, wel erg wennen aan de adaptive cruise control, maar is prima mee te rijden.
verbruik gaat ook steeds beter rij nu gemiddeld 1:21 ( rij wel lange afstanden en nu weinig file)
digitaal scherm
mijn scherm vervangen er liep een streep precies in het midden erdoorheen, wss pixels defect.
auto rijdt nog steeds heerlijk nog geen op en aanmerkingen een echte aanrader.
beurt 60000
2e longlife beurt gehad, geen dingen gevonden, we rijden gewoon lekker door. geen rare fratsen, wel erg prijzig blijf ik het vinden die beurtjes, maar goed ik kan er mee leven, rij ivm corona veel minder km's dat is dan wel weer fijn voor mijn portemonnee.
mijn gemiddelde verbruik ligt op 19.6 km/l
brommobiel
sinds 15 juni klinkt mijn polo als een brommobiel rammelt als hij toeren maakt, heb gewoon vol vermogen maar in zijn 1e en 2e versnelling hoor je het heel goed, 16 juni naar dealer geweest en daar staat hij nu nog, men weet niet wat het is misschien wel de ketting maar niets is nog zeker, hopelijk snel uitsluitsel hierover.
----------------------------------------
de nokkenasregelaar was defect, dacht na de serie klachten in de vorige polo's dat dit niet meer voor zou komen, niets is minder waar.
wisserbladen vervangen
wisserbladen voor vervangen, dit zelf gedaan en niet bij de dealer, daar is het te prijzig , online besteld bosch bladen voor ruim €25 goedkoper dan bij de dealer.
multimediascherm defect
multimediascherm is inmiddels ook vervangen, er zat een streep in het scherm, nu dus netjes onder garantie een nieuw scherm erin gezet.
Volgende keer toch maar terug naar analoog, want kwaliteit van VW, op scherm gebied, daar heb ik even geen hoge pet meer van op!!!
radio vervangen
Radio ook al vervangen, ook daar zat een streep door heen
90000 beurt
de 90000 beurt gehad, blijf het erg prijzig vinden, ook remblokken voor vervangen die waren al op, rest standaard, geen gekke dingen.
auto rijdt nog steeds fantastisch!