Volkswagen Polo 1.9 SDI Comfortline (2002)

Uitvoering | Polo 1.9 SDI Comfortline |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Nieuwe aanwinst
Ik heb nieuwe auto gekocht. ivm mijn golf was totaal loss door tegenpartij.
Waarom heb ik auto gekozen. omdat ik heb hetzelfde auto gehad in verleden tijd. en goedkoop onderhouden en onderdelen kosten.
SDI is betrouwbaar motor die niet kapot van krijgen. nadeel heeft wel weinig koppel en vermogen. hij start altijd meteen.
wat vind ik deze Polo ervan?
Het is wel mooie wagen met extra opties. zoals elektrische pakket met verwarming. cruisecontrole en regensensor. MFD radio erop.
die heeft wel gebruiksporen zoals bij deur handvat licht krassen en bij middenconsole valt het lak eraf op plastic. en steenslagjes bij motorkap.
Hij rijd heel goed. en start het meteen. gemiddeld verbruik is 1 op 19 rijd ik op snelweg. bijv 140 km per uur. het is niet slecht voor verbruik. maar minpunt is vermogen/koppel dat je niet kan snel optrekken en doortrekken heeft die extra tijd nodig.
Onderdelen bij polo is niet zo duur en weinig belasting betalen voor diesel met licht gewicht. en goedkoop verzekering.
Houd ik wel veel geld over.
Toen ik auto gekocht hebben die zat nieuwe tandset riem vervangen met apk erop.
Paar dagen later ontdekt ik dat koelmeter klopt het niet meer.
Blijkbaar was thermostaat kapot. kost het maar rond 30 eurotjes vervangen.
1 maand geleden heb ik 4 nieuwe winterbanden laten vervangen ivm veiligheid en verplicht in duitsland.
tot nu heb ik wel 16.000 km gereden probleemloos.
Maar hij heeft servicebeurt nodig moet ik binnenkort afspraak maken.
Vervolg over paar maanden weer.