Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Comfortline Business (2019) #4
Uitvoering | Polo 1.0 TSI 95pk Comfortline Business |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Na 3,5 jaar ingeleverd
Ik had de Polo als leaseauto en heb 'm gisteren ingeruild voor een Corolla TS Hybrid.
Eerlijk: de Polo was een 'moetje', het beleid bij ons bedrijf was een VW, geen keuzevrijheid. Gelukkig is dat inmiddels veranderd.
De Polo, tja. Prima als auto, zuinig, stil, comfortabel. Het interieur is prima, best een ruime kofferbak voor z'n formaat. Absoluut geen bochtenridder (behalve als je van gierende banden houdt, dat doet 'ie al vrij snel), hij is vlot genoeg. Kortom: je komt niks tekort, maar hij blinkt zeker nergens in uit.
Ik heb de Polo in 3,5 van nieuw naar 92.000km gereden (vrij weinig dankzij Corona). In die tijd:
- Probleem met iets in de voortrein, een rammelende stuurstang als ik het me goed herinner.
- Carplay valt regelmatig uit. De enige remedie is stoppen, auto uit, auto op slot, even wachten en dan hopen dat 'ie het weer doet (dealer zei dat alle VW-modellen dit hebben en updates niet echt helpen).
- Wieldoppen bladderen af (hebben ze allemaal, ook bij mijn collega's).
- Bij de laatste beurt aangegeven dat er een forse rammel in de voortrein zit bij afrijden drempel, maar de dealer zei niets te kunnen vinden (misschien de leasemij. die geen cent meer wilde uitgeven? Was een week voor inleveren)
- Idem over een zware tril in de auto bij koppeling in. Ik vermoed het dubbelmassavliegwiel (maar ben geen monteur). Lekker binnen een ton kapot.
Ik denk (denk) dat je in deze klasse wel iets betrouwbaarders kan vinden. Het voelt allemaal niet supersolide en lijkt een beetje gebouwd als wegwerpproduct.
Als auto: prima, doet wat 'ie moet doen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee