Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 150pk Highline (2015)

Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 150pk Highline (2015)

UitvoeringPassat Variant 2.0 TDI 150pk Highline
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Lang op gewacht, verwachting overtroffen.

Eind Oktober 2014 besteld, het was een noodzaak. Begin September werd mijn Passat variant comfortline 105 pk total-loss gereden in een kop staart botsing. begin Oktober bleek deze technisch total-loss en kon ik op zoek naar een andere auto. Alles zit in een leasepakket, en dat was wel erg prettig merkte ik. Weinig rompslomp, geen kopzorgen qua kosten. Prima geregeld door VW lease.

Auto uitzoeken.
V60 hybrid was financieel interessant, maar klein en tegenwoordig erg veel te zien. V70 is voor mij nog steeds een mooie auto, maar niet goedkoop. 3-serie, A4 in de station uitvoering ook gewoon kleiner dan de Passat. Wel beide meer rijdersauto, maar voor mij niet voldoende.
Mondeo is niet echt mijn auto, en verder vind ik weinig moois in het verkeer in die klasse.

De nieuwe Mondeo oogt wel mooi, maar de Passat ook. Dus bij Century in Sappemeer op gesprek gegaan.
Uiteindelijk vrij veel opties op de Variant Highline 150 pk Diesel genomen zoals: Harvard Blue lak, Natuurbruin leer/alcantara, Panoramadak, Discover Pro Navigatie (dit heeft al heel veel extra's), Car net online, Led verlichting voor en achter, 18" LMV Marseille met verlaagd onderstel.
De kleur was een beetje een gok, maar pakt naar mijn beleving erg goed uit.

Eerste kilometers:
02-01-2015 heb ik de auto opgehaald. Voelde wezenlijk anders dan zijn voorganger qua rijden, zeker voor het oog is er een gigantisch verschil tussen de beide sedans! Wat is die nieuwe mooi zeg.
Ik kreeg bijna spijt dat ik een Variant had besteld.

De eerste kilometers maken mij duidelijk dat de 18"velgen en het sport onderstel goed merkbaar zijn. Ik krijg veel meer door via het stuur, en in de bochten blijft de auto echt als een blok liggen. Dit ten opzichte van zijn voorloper op 17" velgen. Verder merk ik dat zijn kracht ook goed voelbaar is, echt een verbetering. Wel zit de kracht niet onderin het toerental. Pas bij 1800 rpm komt de auto een beetje los, tot 3300 rpm, en dat is voor mij even wennen. Bij stapvoets rijden en dan vertrekken in de 2e versnelling is het gewoon lastig de auto aan de praat te houden, hij slaat dan snel af.

De boardcomputer gaf aan dat ik over die 387 km een gemiddeld verbruik had van 13.8 km per liter, en dat vind ik erg matig. Ik ga er van uit dat dit een foutje is, ook al rij ik stevig, tot op heden kwam ik altijd rond de 16 tot 18 km per liter uit. Ik checkte dit steekproefsgewijs bij mijn voorgaande auto's.

Mijn winterbanden zijn in de loop van deze week klaar, tot die tijd zal ik weinig te melden hebben, maar als er vragen zijn hoor ik het graag.

We zijn alweer ruim 2 jaar verder.....

Tussenstand.
Er zit ondertussen al weer ruim 130K aan km er bij en de auto is nu 2 jaar en 3 maanden oud. En nog steeds ben ik zeer tevreden over de auto. Aan het einde van het eerste jaar waren er wel wat software storingen, maar dit mocht de pret niet drukken en gaf af en toe wat oponthoud. Het verbruik valt mij nog steeds niet mee, rond de 15 km per liter. (met besef van rijstijl)
Wij genieten volop van deze auto, en ik merk dat ik hem eigenlijk helemaal niet weg wil doen over 8 maanden. Want wat moet ik dan gaan kiezen, weer dezelfde? Of is er iemand die een fantastische tip heeft voor mij na 3x Passat?