Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 130pk Comfortline (2001)
Uitvoering | Passat Variant 1.9 TDI 130pk Comfortline |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De Passat is een zeer fijne, maar vooral comfortabele auto. Ziet er netjes en zakelijk uit (zowel exterieur als interieur). Je hebt veel ruimte, ook op de achterbank. Bagageruimte is groot genoeg.
De auto geeft een veilge en vertrouwde indruk.
De motor heeft lekker veel kracht waardoor aanhangwagens trekken gemakkelijk gaat en je ook lekker een keer hard (-er) kunt gaan.
Het onderstel is ietwat week en de auto held over. Op de snelweg is dit echter heerlijk (de soepele vering)! Vakanties naar Frankrijk zijn zo gereden en we zijn al 2x naar Portugal gereden (2500 KM in 2 dagen, heen EN terug) en als je dan aan het einde van de dag met 5 man uit de auto stapt, ben je nog helemaal fit en fris! Uiteraard wel wat stijf, maar dat blijf je in vrijwel alle auto’s houden.
Na onze goede ervaring van onze vorige Passat en nu ook deze weer enorm goed bevalt, blijven wij zeker bij VW en de Passat!
Nog even een vermelding waard is de armsteun. Is een fijn ding en kan goed worden ingesteld (in hoogte en verschuifbaar naar ’voren’). Maar de schuifstand is niet slijtvast en schuift nu elke keer terug naar achter. Daardoor ben je tijdens een rit continu bezig om hem elke keer weer naar voren te schuiven.
De garage heeft het geprobeerd te verhelpen, maar was niet mogelijk.
Update 24-06-05:
Paar weken geleden een hert aangereden, schade werd vastgesteld op 800 EUR. Blijkt nu veel meer te zijn, omdat de complete bumper zo blijkt nu vervangen moet worden.
Update 20-01-2006:
De wagen rijdt nog steeds goed ook al zitten er nu bijna 150.000 kilometers op. Zijn op het moment aan het kijken voor een nieuwe: nog meer ruimte; meer luxe; meer comfort enz.
De wagen moet een keer ’slikken’ als je optrekt en bij de 1500 toeren komt. Misschien dat ze er de voglende beurt naar kijken (is niet enorm hinderlijk).
Koplamp bibberde, probleem deels verholpen
Armsteun, deels verholpen
Dashbord kastje
Aandrijfashoes
Aircopomp
Luchtmassameter
Achterbumper (2x, aanrijding)
trekhaak (1x, aanrijding)
Voorbumper en meer (1x aanrijding hert)