Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 100pk Comfortline (2004)

Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieur

UitvoeringPassat Variant 1.9 TDI 100pk Comfortline
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2010

Eindelijk na 20 dkm even tijd voor het schrijven van een review.

Dit is mijn 2e passat alleen de eerste was uit 2001 en heb vanwege omstandigheden moeten verkopen maar uiteindelijk weer een wat nieuwere aangeschaft.

In juni 2010 gekocht en merkte weer wat ik al die tijd gemist heb.
Een ruime degelijke en uiteraard zeer zuinige gezins auto.
Bij aanschaf is de distributieriem vervangen en technisch nagekeken, voor een apk was het nog te vroeg dus die kreeg ik tegoed.
Af en toe kreeg ik een waarschuwing van de oliesensor maar kon zelf niks merken, vinden of zien wat er mis zou zijn, alles functioneerde goed.

Meteen in juli mee op vakantie gegaan naar zuid italie en dat met 2 volwassenen 2 tieners en 1 peuter en uiteraard de nodige bagage.
Achterin zitten nog 2 aansluitingen voor een koelbox of een compressor en wij hebben dus heel de weg een koelbox erop aangesloten gehad.
De reis kon beginnen door Duitsland, Zwitserland en door heel Italie een reis van 2500 km.

Wat ik al wist is dat de auto zuinig is maar met volle bepakking en ook met stukken 160 km/u gereden te hebben bleef de auto zuinig wat mij wel verbaasde, gemiddeld verbruik was 1 op 16,7.
Het verbaasde mij omdat de wegen tijdens de reis niet vlak zijn en met flinke klimmen en dalen gereden moet worden en dan ook met volle bepakking en een redelijke snelheid is gereden, waar het kon.
Maar ook dat de auto genoeg vermogen ( 101 pk ) heeft om het allemaal zonder moeite met zich mee te slepen.
Tussentijds de olie nagekeken tijdens de reis maar die bleef goed op peil, dat vanwege de af en toe waarschuwing ( wel een risico die je neemt).
Maar ik had vertrouwen in de auto en wist dat ze heel betrouwbaar zijn.
De hele reis heeft mij 2,5 tank gekost en probleemloze reis gehad.
Ook tijdens de vakantie veel gereden en over stijle onverharde wegen moeten rijden, en de auto bleef zuinig en had er totaal geen moeite mee.
Het enige wat er kapot ging was een koplamp lampje, die uiteraard meteen vervangen.

Na 2,5 week eindigde de vakantie en de auto werd nog voller belanden, al die lekkere producten zoals kazen en olijfolie worsten en veel meer werd meegenomen want die zijn niet in Nederland te krijgen.
Weer een reis van 2500 km terug rijden, tijdens de vakantie ook iets van 4000 km gereden.
En uiteraard weer zonder problemen, zeer zuinig 2,5 tank en comfortabel.

Kort daarna heeft mijn vader mijn auto meegenomen naar Roemenie en heeft in totaal zo'n 4000 km afgelegd en na 15000 km is er een half litertje olie ingegoten, dus echt niet verkeerd.
Bij zijn terug komst heb ik de auto nalaten kijken wat betreft de waarschuwing van de oliesensor en het bleek dat er een breuk in de draad was, ik wist dat er niks ernstig was maar toch blijft het een gok.
Ook heeft de auto 3 maanden stil gestaan, droog in de garage, vanwege mijn eenmalige tijdelijke uitzending naar het buitenland en bij terug komst meteen weer starten en rijden zoals hij altijd gedaan heeft.

Nu aankomende donderdag de 28e krijgt de auto een grote beurt en verwacht verder geen onkosten, kijk zelf ook regelmatig alle vloeistoffen, remmen en wat ik verder kan zien na.
De auto word minstens 1 keer in de maand gewassen meerdere keren van binnen gezogen dat ook omdat de pubers en inmiddels kleuter er geen rekening mee houden, daarom heb ik ook van voor tot achter rubberre matten met oprandje aangeschaft dan blijft het enigzins netjes.
Bijna een jaar in bezit en tot nu toe geen problemen.

Dit jaar zal ik er aanzienlijk minder kilometers mee rijden dat ik waarschijnlijk over ga naar een bezine auto, een w8 is ook leuk, maar daar ik nog twijfel blijf ik er voorlopig mee rijden.

10,0